Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

9 věcí, které jste nevěděli o vládci Kremlu: Macho vstává v 11, snídá tvaroh...

28. července 2014
10:22

Od zabrání Krymu Ruskem je svět v rozpacích. Kdo je skutečně novodobý car Vladimir Putin? Jak vypadá jeho soukromý život? A čeho všeho je schopný?

Spisovatel Ben Judah strávil tři roky svého života zpovídáním Putinových blízkých pro svou knihu Fragile Empire: How Russia Fell In and Out of Love with Vladimir Putin. Snažil se získat vhled do Putinova soukromého života. Rozvázal jazyk současným ministrům, bývalým ministrům, regionálním hejtmanům, vysokým úředníkům, blízkým poradcům, asistentům... A tohle se od nich dozvěděl:

1) Rád si přispí

Putin vstává v jedenáct hodin. Ke snídani se tak obvykle dostane až kolem poledne. Pravidelne si dává tvaroh, koktejl. Má rád křepelčí vajíčka a čerstvě vymačkaný džus.

2) Přemýšlí v bazénu

Putin chodí po snídani vždy do bazénu. Je rád sám, má čas na přemýšlení. Nosí plavecké brýle a plave kraul.

3) Pečuje o své tělo

Po bazénu si chodí pravidelně zacvičit. Preferuje zvedaní činek před kardiem. Nakonec se ponoří nejprve do horké a potom do ledové lázně.

4) Nemá rád internet

V jeho kanceláři není ani televize. Ke komunikaci používá výhradně jen "nejzabezpečenější technologie", což pro Putina znamená papír a pevná linka ještě ze Sovětské éry. Internet používá jen zřídka.

5) Má vysoké náklady

Když opouští Rusko, na cesty si sebou přibalí kuchaře, uklízečky a číšníky. Při pobytu v hotelu, si nechává vyměnit povlečení a toaletní potřeby za ty, které jsou schválené Kremlem.

6) Nerad tráví čas v Kremlu

Putin žije v paláci u Moskvy. Nemá rád dopravní zácpy a znečistění. Do Kremlu téměř nejezdí. Preferuje práci z domu.

7) Blízcí spolupracovníci ho oslovují "care"

Dříve mu říkali jen "šéfe".

8) Nemá osobní život

Putinovi rodiče jsou mrtví, s manželkou se rozvedl a obě jeho dcery žijí mimo Rusko. Často k němu údajně na noc chodí modelky, fotografky a gymnastky. Útěchu nachází jen ve svém věrném psím společníkovi, černém labradorovi.

9) Říká, že dře jako kůň

Putinův život je monotónní, přesto o sobě tvrdí, že "pracuje tvrději než kterýkoliv vůdce Ruska od Stalina.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marais ( 29. července 2014 10:01 )

pokud by nebyl v Rusku Putin ,tak je tam bordel jak na Ukrajině, snadno by ti přiletěla na hlavu jaderná střela za ty urážky, tak bacha, vole!

vrtajzub ( 29. července 2014 02:59 )

itartas -

vrtajzub ( 29. července 2014 02:53 )

vrtajzub ( 29. července 2014 02:52 )

wanzi - mäkke dľane a mozog samý mozol.Rozobral si Putina do detailov generál LAUDON, tak mu to skus povedať osobne čo tu kecáš jak Palacký ! Skutky, nie keci ty myšací trus, zas si to parádne pohnojil aj s tymi křepelčími vajíčkami.aspom pobavíš ked už nedokážeš zaujať. Zúfalá je bezmocnosť čo wanzi ? Ešte niečo popíš nech sa pobavííííme

vrtajzub ( 29. července 2014 02:23 )

vraj deratizááátor, už ťa vidím s píšťalkov a potkany v rade za tebou.Tebe tiež riadne drbe v hlave ty jed na potkany a taký chudák bere do svojej papule páchnucejPutina. Ty sa cítiš dôležitý, tam kde si sám mudrejšieho neni

Zobrazit celou diskusi