Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Český absurdistán: Magistrát v Jihlavě naplánoval lidem zacházku 10 km!

Oprava mostu přes želeniční trať odřízla několik tisíc obyvatel zcela od Jihlavy.
Oprava mostu přes želeniční trať odřízla několik tisíc obyvatel zcela od Jihlavy.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
20. července 2014
08:12

Zcela odříznuto zůstalo po zahájení rekonstrukce železničního mostu u jihlavského nádraží několik tisícovek obyvatel, kteří by se z části Bedřichova od centra města vypravili pěšky.

„Jakákoliv náhradní lávka pro pěší nad tratí by byla dražší než samotná rekonstrukce mostu,“ tvrdí zástupce primátora pro dopravu Josef Kodet. Rekonstrukce přitom potrvá až letošního října.

„V té časti města, žije tchýně, je jí osmasedmdesát let, teď se stal jedinou cestou pro pěší nedovolený přechod přes koleje. Tam, ale policisté začali lidem rozdávat pokuty,“ postěžoval si Blesku Josef Bláha.

Chůze přes koleje je v těch místech za pětistovku! Jihlavský magistrát o problému ví. „Pro pěší je to skutečně svízelné připouští Kodet. „Musejí to obcházet přes průmyslovou zónu a to je asi deset kilometrů,“ odhaduje místoprimátor. „Jinak, ale mohou jet městskou hromadnou dopravou nebo autem po stanovené objížďce,“ zdůraznil Kodet.

aranka.erbova ( 20. července 2014 12:16 )

a pak jsi se probudil?

lepabrena ( 20. července 2014 11:59 )

Tento typ rekonstrukcí se provádí v letních měsících tímto způsobem proto, aby staří a nemocní lidé, kteří v létě trpí horkem a střídáním atmosferického tlaku nejvíce, zkolabovali a zemřeli a stát tak ušetřil za jejich penze. Toto též provádí systematicky hlavní město Praha, kdy z železnou pravidelností vždy přes celé léto vytrhá tramvajové koleje,uzavře silnice a podchody a zavře částečně nebo úplně nemocnice. Lidé potom ve snaze alespoň nakoupit, padají na ulicích jako mouchy. V zimě je vše vyřešeno vyhláškou, která majitele budov osvobodila od povinnosti čistit od sněhu a ledu přilehlý chodník nebo komunikaci. Na zamrzlém chodníku lidé rovněž padají jako mouchy a v nemocnicích pak umírají při zlomenině krčku stehenní kosti nejčastěji na zápal plic. A stát opět ušetří- a to je přece hlavní! Jen ty ušetřené peníze nikde nejsou vidět- státní dluh už je téměř dva bilióny korun- asi by to chtělo víc přitlačit na zbylé obyvatelstvo!

Zobrazit celou diskusi