Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Huml promluvil o útoku na Kvitovou: Bude poslanec sbírat tenistce míčky?

Poslanec Stanislav Huml uspořádal tiskovku kvůli "kauze Kvitová"
Poslanec Stanislav Huml uspořádal tiskovku kvůli "kauze Kvitová"  (Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina, ČTK)
Autor: simao - 
15. července 2014
18:21

Usměvavá Petra Kvitová slaví s fanoušky po Česku svůj wimbledonský úspěch, poslanec Stanislav Huml se však pustil do její kritiky. A to kvůli trvalému bydlišti v Monaku. Sociální demokrat však prý nechce Kvitovou urážet, ale snaží se poukázat na problém odchodů boháčů do daňových rájů. Svolal kvůli tomu dokonce i tiskovku.

Úspěšná česká tenistka Petra Kvitová má trvalé bydliště v Monaku. Proč? "Je to samozřejmě z daňových důvodů," přiznala. Vyvolalo to pochopení, ale také otevřenou kritiku. Pustil se do ní především poslanec Stanislav Huml (ČSSD). "Díky tomu, co (Kvitová) řekla, tak jsme úplně v ryzí nahotě viděli, že tady máme problém, tady máme problém, který se týká daní, výběru daní," bouřil dnes Huml na tiskové konferenci, kterou svolal, aby některá svá vyjádření ke "kauze Kvitová" uvedl na pravou míru.

Já nic, já poslanec

Huml na tiskovce dementoval, že by chtěl bohaté zbavovat českého občanství, pokud u nás neplatí daně. Jen prý sdílel na svém Facebooku článek, který to označoval jako možnost. "Já ten názor jen sdílel, neřekl. A kdybych to řekl, tak bych teď slečně Kvitové šel chodit na tréninky sbírat tenisové míčky,“ dodal Huml Právu.

Jenže tak trochu pozapomněl na své vyjádření v rádiu Impuls 10. července, kdy se nechal slyšet: "Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhuji to, že mi ta Česká republika k úspěchu i pomohla..." Půjde tedy Kvitové sbírat míčky?

Huml nechce Kvitovou urážet, ale...

Poslanec Huml se však dnes ospravedlňoval i jinak. Popřel, že by kdy Petru Kvitovou označil za "špínu", odmítl toto označení na i vyslovit. Nechce Kvitovou urážet, ale poukázat na problém s vybíráním daní. "Byl jsem nucen přes sobotu a neděli studovat právo. Nejsem odborník na daně, ale udělal jsem si ten čas," upozornil Huml a dodal: "Problém daňových rájů je velmi hluboký a daleko hlubší a není to o legislativě, ale je to spíš o tom, jak je aktivní ta která země."

To, že bohatí včetně Kvitové platí daně jinde, než ve své domovině, se mu prostě nelíbí. "Pokud nejbohatší utečou do daňových rájů, utáhneme my, střední vrstva, fungování státu? Chceme aby tito nejbohatší přispěli na důchod vlastním rodičům, a nebo monackému knížeti? Chceme díky obyvatelům Monaka platit vyšší danně my všichni?," ptal se dnes na tiskovce Huml. K aféře kolem svých narážek na Kvitovou poznamenal: "Ublížilo to mně, ale hlavně to ublížilo i Petře Kvitové a celému českému sportu."

mememumu ( 16. července 2014 11:17 )

Aby ses neměl dobře, když jsi zdrhnul z Čech před exekucí.

mememumu ( 16. července 2014 11:07 )

"Na důchody bylo,jen se to tak nějak rozkradlo" - další de.bil, který nechápe princip průběžného důchodového systému a neumí číst a počítat.

jarypadlo ( 16. července 2014 07:23 )

Humle,kdyby PK trénovala jak poslanci jednají,nedostala by se ani do kvalifikace a možná by ani neznala pravidla hry.Zametej nejdřív u svého prahu.Radši zkus sehnat seznam všech Bakalů,manažerů Mostecké,Setuzy a dalších co mají své firmy na Kajmanech,Kypru i v Monacu.

jarypadlo ( 16. července 2014 07:17 )

Ještě ve výpisu 'cizinců' chybí třeba Bakala,manageři Mostecké,vila ex-ředitele DP Dvořáka a to jsou jen namátkou vzpomenutá jména.Asi opravdu nefunguje stát,díky politickým neumětelům,Humlům,Kottům a Rathům,milstínkům-VK apod.

hafblaf ( 15. července 2014 23:04 )

Další čestný politik?

Zobrazit celou diskusi