Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plavec vyhrál souboj s mořským predátorem: Dal žralokovi pěstí do nosu!

Autor: tp - 
6. července 2014
13:07

Na oblíbené kalifornské pláži napadl bílý žralok plavce, který trénoval na závody. Boj o život začal, když se mu zakousl do žeber, avšak Steven Robles ho dokázal praštit do čumáku. Žralok ho v tu chvíli pustil a kamarádi ho celého od krve odnesli na pláž. Útok přežil jen se štěstím a podle jeho slov i díky Bohu!

Oblíbená pláž v Kalifornii se stala loviště bílého žraloka, který zde napadl Stevena Roblese, když trénoval na závody v plavání. Zakousl se mu do žeber a ruky zničehonic a muže tak čekal souboj na život a na smrt.

Při útoku si vzpomněl na rady, které kdysi slýchával. Jediná možnost, jak dezorientovat žraloka je, že ho praští do nosu. To se mu po několika vteřinách povedlo a s křikem se snažil dostat co nejdále od predátora. Zděšení kamarádi k němu ihned připlavali a celého od krve ho vytáhli z vody.

"Všude byla krev a v tu chvíli jsem si uvědomil, že se mu určitě něco stalo," řekl jeden z mužů, kteří ho vytáhli z vody. "Křičel celou dobu a všichni jsme rozuměli, o co jde," popisoval stejný muž serveru dailymail.co.uk. Jednalo se o dvoumetrového žraloka, který připlaval k pláži. Poté, co ho přátelé vytáhli na pláž, zavolali záchranku, která se o něj postarala. Steven tedy naštěstí přežil.

Pláž byla na několik hodin zavřena, než se podařilo pobřežní hlídce dravce odlákat do hlubších vod dále od pláže. Věřící Robles jen děkoval Bohu, že se mu podařilo vyváznout ze sevření žraloka a přežít tento nerovný boj!

naidka ( 6. července 2014 16:26 )

Další ééémerický hrdina !!

sores ( 6. července 2014 15:45 )

 Snad 100x jsem slyšel v rádiu a televizi že žralok sám o sobě nikdy nenapadne člověka. Že se jich lidi nemusí bát. Tak tomu osobně nevěřím ani náhodou. Je to blbost. V Egyptě nás plavčík neustále odháněl od hloubky k břehu aby prý nás právě žralok nenapadl. Před naším příjezdem, žralok ukousl jedné němce ruku. Lidské maso nežerou, ale velmi napadají.

soulb0 ( 6. července 2014 14:39 )

Dvoumetrovy bily zralok je sotva mlade, kdyby ho cvakl dvakrat takovej, tak by mu nepomohl ani ten Panbuh.

Zobrazit celou diskusi