Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (13) postřelil dva spolužáky: Pykat bude za mřížemi osm let!

Policie před školou v Roswellu, kde ke střelbě došlo.
Policie před školou v Roswellu, kde ke střelbě došlo.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
3. července 2014
08:43

Třináctiletý student, který v lednu postřelil ještě jako dvanáctiletý dva spolužáky na škole ve městě Roswell v Novém Mexiku, bude až do svých 21 let držen ve vazebním zařízení. Rozhodl o tom soud, jenž pro mladého střelce nařídil maximální možný trest, který místní právní řád pro dětské pachatele připouští.

Student přišel v polovině ledna do školy se zbraní a dvakrát střelil stejně starého spolužáka do obličeje a poté o rok starší dívku do ruky. Chlapec strávil dlouhé týdny v nemocnici, kromě několika vážných zranění mu střelba těžce poškodila zrak.

Obhájci žádali pro střelce dvouletou ochrannou léčbu a poukazovali na to, že jeho osobnost je nedovyvinutá, a že býval terčem šikany. Soudce Freddie Romero se však přiklonil k požadavku žalobců, kteří chtěli nejvyšší trest, který právní řád Nového Mexika s ohledem na věk pachatele umožňuje.

Uznal jej vinným z těžkého ublížení na zdraví a nedovoleného nošení zbraně do školy. Jako dospělý by mohl být podle zákona chlapec souzen, pokud by mu v době spáchání činu bylo nejméně 14 let.

sores ( 3. července 2014 14:15 )

tak z toho by si mělo prohnilé s debilníma zákonama Česko vzít příklad. Americké zákony nezajímá kolik je komu let, udělal zločin, tak půjde sedět. Navíc dávají za vraždy a zabití nesrovnatelně přísnější tresty nežli v Česku. Ty co ty zákony dělají, by především měli jít sedět.

zabibol ( 3. července 2014 11:21 )

Jestli jsem to četl dobře v jiných zprávách, tak žák Mason Campbell postřelil ještě spolužačku. Ta(Kendal Sanders) pravděpodobně nebude moci mít nikdy děti. Ale přijala jeho omluvu. Zato postřelený Nathaniel Tavarez omluvu nepřijal. Soudce Fredie Romero odmítl udělit mírnější trest....Hispánec soudil a odsoudil.

podlesni ( 3. července 2014 10:01 )

Někde jsem četla, že ti dva jej již dlouho šikanovali. Omluva pro jeho jednání to však není. Jen by se naši zákonodárci měli zamyslet a trestat podle spáchaného činu, né podle věku. Pak by desetiletej s kamarády nešel krást. Nebo šel, ale skončil by jinak, než jen nějakým tytyty....

Zobrazit celou diskusi