Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Ukrajině zastřelili ruského kameramana (†68): Točil do poslední chvíle!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ljš - 
30. června 2014
07:41

Miloval svou práci tak, že jí obětoval život. Kameraman ruské státní televize byl v noci na dnešek zastřelen v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, kde trvá proruské povstání. Podle svých kolegů natáčel Anatolij Kljan (†68) až do své smrti.

"Tragédie se odehrála u jedné vojenské jednotky, kam televizní tým přijel natáčet další reportáž. Již na místě - nečekaně - zazněly od vojáků výstřely," uvedla stanice s tím, že kameraman Anatolij Kljan byl smrtelně raněn do břicha.

Na místě byly i týmy ze dvou dalších ruských televizí, ale vyvázly bez zranění. Cestu ruských novinářů organizovali povstalci ze samozvané Doněcké lidové republiky; prý se matky ukrajinských vojáků z jednotky chystaly své syny přesvědčovat, aby se vrátili domů.

Kameraman stačil natočit rozhovor s jednou matkou, než nebe osvětlila signální raketa a vzápětí následovala palba z automatických zbraní. "Ani poté Anatolij Kljan nevypnul kameru. Natáčel, dokud mu stačily síly," vylíčila televize a dodala, že při incidentu byl raněn i řidič vozu novinářů.

„Tolja řekl - zranili mě. Řekl to několikrát. Držel jsem ho, ale nevěděl jsem, co mám dělat, nevěděl jsem, kam ho zasáhli. Jen řekl, že se mu špatně dýchá,“ popsal chvíle po střelbě zpravodaj REN TV Vitalij Chanin.

pepatiso ( 1. července 2014 19:11 )

zubybol nemyslí,on trepe co mu dojde ze slepáku do konečků prstů na klávesnici!

pepatiso ( 1. července 2014 10:33 )

milej drahoušku nakrknutej olklíčku!Neukojím tvůj hněv ani nevyplním prázdnotu ve tvé,jistě rozkošné,kudrnaté makovičce.Apropo-komanči jsou mi zcela ukradeni,rodiče restituovali parádní majetek,chvíli podnikali no teď už necháváme pracovat jiné.Já nemusel nikdy makat ani nebudu,na to máme takové jako ty olklíčku!Takže studuj ať je z tebe dobrý zdroj!A tyhle diskusní kroužky jsou občas zábavné,no s tebou je fakt sranda!Tak zatím!

olkl ( 1. července 2014 09:52 )

Ale copak primitive??? Potrefený rudý fašoun se ozval??? Tobě na blbost heřmánek určitě nezabere!!!

olkl ( 1. července 2014 09:48 )

Ty buzerante TISO!!! Nemluv o zlých jazycích...to máš ty a tví soudruzi níže uvedení. Jste přesně ten póvl, který je buď už v penzi a vzpomínají na "staré" časy za komančů a nebo to jsou socky (to bude tvůj případ), které závist žene kupředu a zpátky ni krok!!! Je vidět, že prostředí ÚP znáš (já tam nikdy nebyl ), tak si tam sedni do fronty a čekej na dávky! Ty jsi chudý (na rozdíl ode mne) nejen majetkem, ale především myšlením...a to ti ani sociálka nepomůže

dankabiela ( 1. července 2014 07:43 )

zomrie vojak ukrajinskej Národnej gardy - vinný je Putin. zomrie ruský novinár - vinný je Putin v Mali majú malú úrodu arašidov - vinný je Putin tak dajako si to myslel ?

Zobrazit celou diskusi