Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dítě spadlo při hře z dvanáctimetrové výšky: Bojuje o život!

Neštěstí při hře geocaching. Dítě při ní spadlo z 12metrové výšky a těžce se zranilo.
Neštěstí při hře geocaching. Dítě při ní spadlo z 12metrové výšky a těžce se zranilo.  (Autor: Blesk – David Malík )
Autor: ČTK, tp - 
22. června 2014
13:21

Neštěstí při hře geocaching, což je hledání ukrytých schránek, málem stálo rodinu život jejich syna. Při hledání místa schránky spadl ze skály a těžce se zranil. Na místo musel dorazit i vrtulník. Nyní je dítě v nemocnici a bojuje o život!

Na zřícenině hradu Žebrák na Berounsku se dnes vážně zranil desetiletý chlapec při pádu z dvanáctimetrové výšky. Utrpěl těžká zranění a musel pro něj přiletět vrtulník. Ten dítě přepravil do pražské motolské nemocnice.

Dítě spadlo nedopatřením ze skály. "Jednalo se s největší pravděpodobností o nešťastnou náhodu," uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Dítě doprovázeli dospělí, kteří se zřejmě věnovali hře zvané geocaching, při níž hráč pomocí navigace hledá ukryté schránky.

Na místo byla vyslána záchranka z Hořovic a pražská letecká záchranná služba. "Lékař záchranné služby započal s intenzivní lékařskou péčí včetně převedení na umělou plicní ventilaci," uvedla Effenbergerová, mluvčí záchranky. Vrtulník pak dítě přepravil do motolské nemocnice.

Žebrák je starším spodním hradem největšího českého souhradí, které tvoří spolu se sousedním Točníkem.

martind ( 23. června 2014 14:19 )

Dítě doprovázeli dospělí, kteří se zřejmě věnovali hře zvané geocaching, při níž hráč pomocí navigace hledá ukryté schránky. Hra tedy byla určena dospělým, čemuž odpovídala i náročnost. Je tedy na zodpovědnosti rodičů, že vzali dítě na nebezpečné místo a dostatečně se mu nevěnovali.

itartas ( 22. června 2014 14:01 )

Toho kdo umístil schránku na tak nebezpečné místo o d s t í h a t a pak zavřít až zčerná! A rodiče by se měli zajímat co jejich potomek ve svém volnu dělá i když teď už je to jedno!

Zobrazit celou diskusi