Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka (†46) s dcerou (13) havarovaly: Dva policisté pro ně skočili do rybníka!

Autor: ljš - 
17. června 2014
18:14

Okamžiky, kdy bojovali o záchranu života matky (†46) s dcerou (13), které sjely se svým vozem u obce Bělá pod Kozákovem do rybníka, mají stále před očima. Dva policisté s Turnovska popsali, jak jejich dramatický zásah probíhal.

Policisté Jan Horáček a Roman Palič byli na místě tragédie jako první. Nezaváhali ani vteřinu, skočili do rybníka a snažili se Šárku F. s její dcerou Markétou z auta vyprostit.

Na místě nehody dorazili přibližně za dvě minuty. Paní, která neštěstí oznámila, jim ukázala, kde se auto zřítilo. "Skočil jsem do vody k osobnímu vozidlu, které se nacházelo ponořené těsně pod hladinou a bylo v poloze na střeše. Urychleně jsem se snažil otevřít dveře řidiče a zadní dveře za řidičem, které se mi však otevřít nepodařilo. Přeskočil jsem tedy vozidlo na druhou stranu a ponořil se pod hladinu ve snaze nahmatat kliku dveří spolujezdce. To se mi podařilo a dveře jsem pootevřel, ale byly opřeny o dno rybníka," popsal Horáček. Nakonec se mu ale do vozu podařilo za pomoci kolegy přeci jen dostat.

Vepředu však policisté v kalné vodě nahmatali pouze Markétčin školní batoh. "Otevřel jsem zadní dveře, v té chvíli už dorazili i hasiči a s potápěčskými brýlemi začali vůz prohledávat. Při druhém ponoru se jim podařilo na zadním sedadle nahmatat tělo dívky," pokračoval v popisu události Palič.

Při dalším ponoru pak hasiči z vozidla vyprostili i bezvládné tělo Šárky F. I ona se nacházela na zadním sedadle. Obě ženy pak začali záchranáři na břehu oživovat. V nemocnici však Markétčina maminka zemřela, dívenka stále bojuje o život.

Policisté nemohou ani po několika dnech na tragickou událost přestat myslet. "I když vím, že jsme dělali maximum, přemýšlím, jestli nešlo nějak zákrok urychlit. Stále vidím, jak hasič vyprošťuje bezvládné tělo 13leté dívky...," uzavřel smutně Roman Palič.

koko61 ( 17. června 2014 22:57 )

Ty se nauč psát, Ty demente

koko61 ( 17. června 2014 22:56 )

Ty jsi tak blbý, vytáhli obě těla a já měla dojem, jak si inteligentní, Ty demente

lv1980 ( 17. června 2014 22:12 )

no já si spíš říkám, proč jim nepomohli ty čumilové. Oni se na smrti tý ženský podíleli a na stavu tý holky taky. TO JE OSTUDA!!!

lv1980 ( 17. června 2014 22:08 )

No nic proti, ale pokud byla matka i s dcerou na zadní sedačce, tak kdo řídil? Někdo jiný, kdo potom utekl? I když se převrátili, tak se řidič nemůže dostat z přední sedačky na zadní, obzvlášť když je omráčenej a zmlácenej z bouračky.

lunatic ( 17. června 2014 19:27 )

Pokud by přežila ta paní a nikoliv dcera,anebo by samozřejmě přežily obě,tak té řidičce mohli dát i pokutu ...

Zobrazit celou diskusi