Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je střídavá péče pro muže výhrou? Odborník z Unie otců odpovídal

Valentin Papazian odpovídal na dotazy čtenářů Blesku.
Valentin Papazian odpovídal na dotazy čtenářů Blesku.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ida - 
14. června 2014
16:25

Proč dítě ve většině případů svěří soud po rozvodu matce? Pro koho je rozhodnutí Ústavního soudu o střídavé péči výhrou? Na to a další dotazy na exkluzivním chatu Blesku odpovídal sociální pracovník Unie otců Ing. Valentin Papazian.

Co říkáte na rozhodnutí Ústavního soudu, který upřednostňuje střídavou péči?

„Toto rozhodnutí reaguje na šílenou situaci u nás. Ústavní soud je zavalen stížnostmi otců. Bohužel u nás nefunguje rozšířený styk! Jsme v situaci rozkladu rodin a rodinných vztahů, ničení dětských duší, diskriminace a ponižování lidské důstojnosti otců, což není v zájmu ani dětí ani nikoho jiného.“

Při střídavce bude dítě chodit do dvou škol. Ale každá škola má jiný výukový systém. A co kroužky, kamarádi, sociální vazby?

„Všechno jde, když se chce a ministerstvo školství má k tomuto svou metodiku. Škola v přírodě a lyžařský kurz nejsou ničím v porovnání s tím, když matka vymyje mozek dítěti. Dítě pak odmítá bezdůvodně otce. A hloupá matka a všichni pseudoodborníci se domnívají, že dítě už je velké a vyjadřuje vlastní názor…“

V čem je střídavá péče výhodná pro potomky?

„Dítě neztratí člověka, který je významný na celý život. Dítě neztratí vztah ani s jedním rodičem ani s prarodiči.“

Je střídavá péče výhrou spíš pro otce nebo matku?

„Střídavá péče má velkou šanci být výhrou pro všechny. Stejně jako rodina potřebuje pomoc a podporu okolí. Apelujeme na to, aby i při střídavé péči platilo, že rodičovství je pod ochranou zákona. Setkáváme se s tím, že pod ochranou zákona v praxi je pouze mateřství, nikoliv otcovství.“

mememumu ( 16. června 2014 12:00 )

Přesně tak, jako otec protestuji, aby tento blázen hovořil mým jménem. Je to stejný odborník, jako je sousedovic křeček odborník na jadernou energetiku.

aledis ( 16. června 2014 11:53 )

Prestante prosim prezentovat tohoto pana jako "odbornika". Je to jeden ze spolku psychopatickych radoby-otcu, ktery prosazuje stridavou peci stuj co stuj. Clovek, kteremu jde jen o jeho ego. Kdyz se skupinka takovychto lidi sejde a par let otravuji zivot vsem okolo sebe tak jsou to odbornici? Kdyby radeji misto manifestaci, napadani lidi na uradech a ve skolach atd. radeji vydelavali na dluzne alimenty udelali by lepe. O deti jim vubec nejde, jde jim o jejich urazene ego. Pan Papazian se v odpovedich pekne "odkryl". Jenom to kazi tem slusnym otcum!

ollina ( 14. června 2014 20:53 )

To je mi moc líto

kaina ( 14. června 2014 20:40 )

Teda mě se to netýká, děti mám dospělé, ale po přečtení odpovědí tohoto "odborníka a funkcionáře" se mi zvedl kufr! Hájí jen svoje ego, absolutně se nedokáže vcítit do duše dítěte. Nemám nic proti tomu, aby si otcové brali děti, když mají čas, ale střídavá péče? Nebudu tady opakovat totéž, co píšou ostatní, už to zargumentovali dostatečně, jen přidám jedno: Matce by se nikdy nestalo, že by zapomněla celý den dítě v rozpáleném autě! Muž pro trvalou péči o dítě prostě není disponován! Mateřský pud existuje, otcovský ne.

ollina ( 14. června 2014 20:26 )

Ing. Valentin Papazian - přes co je to odborník???????? Když budu zhrzená, budu taky odbornice?????

Zobrazit celou diskusi