Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zvědavá orangutaní slečna Diri na průzkumné cestě: Poprvé venku!

Autor: tho - 
14. června 2014
05:39

Rtuť teploměru celý týden atakuje třicítky, lidé utíkají na koupaliště a orangutani z pražské zoo zase ze svého pavilonu… Doslova premiéra to byla pro šestnáctiměsíční Diri, která venku ještě nikdy nebyla…

„Pro malou Diri to bylo vůbec poprvé, kdy vyšla z pavilonu Indonéská džungle. Neváhala a hned se pustila do průzkumu okolí. Zkontrolovala pevnost sítě a nahlédla do každého koutku výběhu,“ popsala první krůčky orangutaní slečny ve venkovním výběhu mluvčí pražské zoo Jana Ptačinská Jirátová. Po pořádném průzkumu si to pak Diri namířila za svojí mámou Mawar, která vše celou dobu bedlivě sledovala a zároveň neopustila stín.

Strach o Kijivu

Pořád chovatelé opakují návštěvníkům: Nekrmte zvířata! Upozorňují na to často i různé tabule… Bohužel si někteří nedají říci – stejně jako minulý týden, kdy někdo vhodil do výběhu goril banán. Než stihli chovatelé zavřít gorily do zázemí, sežrala ho samice Kijivu. A to i přesto, že banán není její oblíbený pamlsek!

„Lidé si neuvědomují, že každé zvíře má pevně danou skladbu jídelníčku i velikost krmné dávky. A jakékoliv jejich porušení může zvířeti způsobit vážné zdravotní problémy, obezitou počínaje a fatálními následky konče,“ řekl i incidentu kurátor primátů Vít Lukáš.

naidka ( 14. června 2014 09:01 )

že zrovna ty budeš lichotit Františce, to bych do tebe neřekla.

aranka.erbova ( 14. června 2014 08:51 )

Františka Čížková.

naidka ( 14. června 2014 07:31 )

"Diri vypadá jako plyšové zvířátko, fotogenická je jako modelka a před objektivy pózuje jako intelektuál." Diri je jediný intelektuál, který je na Plesku k vidění.

czrus ( 14. června 2014 06:27 )

HESKI FOTKI Obamovoj manzelki ! hdis byla mlada hodne vyvadela ! urcite Obama da na razvod !!!

Zobrazit celou diskusi