Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bouřka dorazila do Česka. Vedro si dá pauzu, čeká se krupobití!

Autor: lvi - 
11. června 2014
18:03

AKTUALIZOVÁNO - Dnešní bouřky patrně nebudou tak silné, jak se meteorologové původně obávali. Takovou intenzitu jako v sousedním Německu by tedy nabrat neměly. Očekávat se ale dá vydatné krupobití, které naposledy zasáhlo české území na konci května. Některá města na západě Čech a část Středočeského kraje už zachvátil déšť a hřmí. Dokonce i v Praze, kde už se zvedl vítr a je dusno!

Bouřky dorazily právě z Německa na naše západní území už odpoledne, přičemž kvůli nim dojde k ochlazení asi o deset stupňů. Jak se zabezpečit před bouřkou, respektive, jak se chovat během průtrže mračen, ČTETE ZDE!

Lidé Praze užívali slunného počasí takříkajíc do poslední chvíle a nyní kvapně pospíchají z parků a koupališť přečkat průtrž mračen.

Z koupaliště v pražském Podolí se lidem příliš nechtělo ani v předzvěsti průtrže mračen. Z koupaliště v pražském Podolí se lidem příliš nechtělo ani v předzvěsti průtrže mračen. | Petr Novotný

V Lipencích na Praze 5 už dokonce jako předzvěst možné bouřky zaznamenali lokální krupobití.

Lokální krupobití už zasáhlo i pražské Lipence. Lokální krupobití už zasáhlo i pražské Lipence. | Foto od čtenáře

Bouřky mají postupně zasáhnout právě převážně západní část Česka, maximálně pak Českomoravskou vrchovinu. Na Moravě a ve Slezsku se objeví bouřky jen sporadicky.

"Na studené frontě se dnes, na většině území vyskytnou bouřky, doprovázené krupobitím a přívalovým deštěm. Bouřky nejsou místy vyloučené ani během čtvrtečního rána a dopoledne," uvedla pro Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Ráno by mělo být oblačno. Bude 22 až 26 stupňů, na jihovýchodě až 29 stupňů. V pátek se čeká polojasná obloha a občasné přeháňky, teploty už nepřesáhnou 23 stupňů. "Po středečním přechodu vlnící se studené fronty, bude do Česka proudit chladnější vzduch od severozápadu, který přinese ochlazení. O víkendu pak budeme potřebovat deštníky," uzavřela Honsová.

czrus ( 11. června 2014 20:45 )

V Rostovské oblasti ubytovali asi 300 uprchlíků z Ukrajiny http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_11/V-Rostovske-oblasti-ubytovali-asi-300-uprchliku-z-U krajiny-4086/

czrus ( 11. června 2014 20:33 )

„Paní Merkelová, zradila jste Evropu!“ http://czech.ruvr.ru/2014_06_11/Pani-Merkelova-zradila-jste-Evropu-3363/

josifekzkotviny ( 11. června 2014 20:07 )

 V nás vůbec nic, ta moje ale šla pro jistotu do hospody v gumákách..

czrus ( 11. června 2014 19:35 )

JE ME LITO Cesi moji , bude vam jeste hur, to hle inom zacatek ! musime zatopit celu EU aby konecne meli tam svoji starosti a ne nelezli na Ukrainu!

japos22 ( 11. června 2014 18:29 )

Na Moravě je předpověď jenom zataženo

Zobrazit celou diskusi