Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dámy a Den D: Královna v zeleném, modrá Ivana... jen Michelle Obama zůstala doma

Autor: simao - 
6. června 2014
15:22

70. výročí vylodění v Normandii vyrazila dnes do Francie oslavit nejen řada státníků, ale i jejich drahých poloviček. Včetně Ivany Zemanové. Chybět však nemohla ani královna Alžběta II., kterou byste mezi hosty těžko přehlédli - zaujala svítivým zeleným kabátkem. A i další dámy předvedly zajímavé kreace. Shodně bez partnerek naopak dorazili Barack Obama a Vladimir Putin. A to se normálně běžně neshodnou...

U Obamových se v poslední době spekulovalo o manželské krizi, americký prezident pak bez Michelle vyrazil i na dnešní oslavu 70. výročí od vylodění spojeneckých vojsk na březích Francie a začátku legendární operace Overlord (6.6.1944), kdy spojenecká vojska postupovala proti bránícím se silám nacistického Německa.

Doprovod při této mezinárodně sledované akci neměl však vedle Obamy ani další z nejmocnějších mužů světa Vladimir Putin. S manželkou Ljudmilou jsou již rozvedeni, žádná jiná, alespoň oficiálně, ji po boku ruské hlavy státu nenahradila. Alespoň prozatím.

Dámskou společnost si však přece jen Putin užil během dne, když v rámci oslav došlo i na diplomatické schůzky se západními politiky. A na Putina čekala s přísným výrazem německá kancléřka Angela Merkel. Nešlo však o srdečné shledání. Angelino černé sáčko a kalhoty stejné barvy jako by zračily náladu, ve které se nesla jejich konverzace především o problémech na Ukrajině. Merkelová Putinovi řekla, že má Rusko "velkou zodpovědnost" za mír na Ukrajině. I podle deníku Die Zeit vládla během setkání poněkud mrazivá atmosféra.

Naopak několik úsměvů rozdala často zachmuřená britská královna Alžběta II. Z ostrovů přijela do Francie vlakem i spolu se svým donedávna s nemocí bojujícím manželem Philipem. A celá během Dne D zářila. Především díky jasně zelenému kabátku se stejně barevným kloboučkem. Když pak kabátek svlékla, odhalila světlé šaty s květinovými motivy.

Nebyla však jedinou dámou z Británie, která zaujala outfitem. Ostře propíraná byla rázem v britských médiích i manželka premiéra Camerona Samantha. Oblékla šedivý retro kostýmek střihem ze 40. let. Kromě nich dorazila s princem Charlesem i jeho manželka Camilla, pro změnu celá v bílém, s výjimkou stříbrné brože na klopě.

Již tradičně oblečena se pak na státní cestu vydala manželka českého prezidenta Miloše Zemana - paní Ivana má modro-černý kostýmek jednoduše velmi oblíbený. A na rozdíl od jiných kreací jí i o poznání více sedí.

Odvážnější (a "letnější") však byla např. manželka nizozemského krále Willema-Alexandera - Maxima totiž oblékla pestrobarevnou sukni se žlutým sáčkem a stejně barevným kloboučkem. Slavnostní ceremonie k uctění obětí bojů v Normandii se tak stala nejen důstojnou pietou, ale místy se proměnila i v zajímavou módní přehlídku.

vrtajzub ( 8. června 2014 15:13 )

pgga - zalez, nikto sa ťa nepýta, prečo natieraš Bombamove hovno na chleba a piješ jeho čierny penivý moč, ty čúza jeb.nutá degenerovaná - ani Češka ani Amertičanka, zmutovaný hybrid poje.baný.Prejde ťa humor, nebude to dlho trvať, kým čierny diabol stiskne gombík, rozplynie sa s celou amerikou, môžete už teraz dakovať svojmu čiernemu chujovy vrahovy, zlodejovi a zalez hnida proamerická a nevyliezaj na SLOVANSKOM PORTALY!Lebo nepatriš k SLOVANOM sviňa drbnutá.

vrtajzub ( 8. června 2014 15:06 )

itartas - pgga je primitívna krava českého pôvodu, žijúca v kalifornii, lenže tou kaliforniou nikoho neohúri, ked už nevie ako si vynútiť rešpekt, začne pi.ča písať anglicky. Osral ju kalifornský pes aj s jej milovaným Bombamom, čo chodí strašiť do Europy !

vrtajzub ( 8. června 2014 15:01 )

pgga - ty zmutovaná česká *** s kalifornským lakom natretá !Kto je zvedavý na tvoj jeb.nutý názor hybrida, tam chod lízať riť Bombamovi, nech ju je dobre vidieť aj po tme, nech ju má vybielenú aby ho Putin do nej mohol nakopať. Hajzel čierny, kde vojde to tvoje USA, zanechá vykradnuté krajiny a smrad mrtvol !.Nasypala by som do teba pešného prachu ty mrcina z kalifornie a odpálila ťa na dialku ! Smrad čierny už aj v EU chce dirigovať ? Čierny Hitler , chce ovládnuť svet ? To sa mu nepodarí diablovi smradlavému !Takže chod kvákať do termitišťa ty krava primitívna !

e.44 ( 7. června 2014 14:15 )

Ty jseš vážně na hlavu Nepřeválcovat nás "osvobozením" rusáci, osvobodili by nás amíci a byli bysme na tom storát líp, ty rudá čůzo. To právě to "osvobození" rusákama spousta lidí zaplatila úplně zbytečně životem

itartas ( 7. června 2014 07:24 )

anka...heboučká a lehounká halenečka by se na ní vyjímala opravdu jako pěst na tvém oku...tedy úžasně!

Zobrazit celou diskusi