Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velvyslankyně USA: Přísahala jako první na čtečku s ústavou!

Velvyslankyně USA ve Švýcarsku Suzi LeVine přísahala jako první americký velvyslanec na čtečku Kindle s Ústavou USA.
Velvyslankyně USA ve Švýcarsku Suzi LeVine přísahala jako první americký velvyslanec na čtečku Kindle s Ústavou USA.  (Autor: Twitter)
Autor: tp, lvi - 
4. června 2014
07:13

Digitální věk prostupuje do nejzažších končin, skoro každý má dnes chytrý telefon, notebook nebo čtečku. Americká velvyslankyně však posunula vnímání technologií ještě dále. Místo knihy s Ústavou USA přísahala na čtečku, kde byla právě ústava.

Velvyslankyně USA ve Švýcarsku Suzi LeVine přísahala jako první americký velvyslanec na čtečku Kindle s Ústavou USA. Tento čin je prvním, ale zdá se, že nikoli posledním. Je tedy vidět, že i tradice digitální věk mění. A není se čemu divit, vše je tak jednodušší a rychlejší. Jen poněkud divnější. Ale to jsou všechny nové věci.

Velvyslankyně USA ve Švýcarsku Suzi LeVine přísahala jako první americký velvyslanec na čtečku Kindle s Ústavou USA. Velvyslankyně USA ve Švýcarsku Suzi LeVine přísahala jako první americký velvyslanec na čtečku Kindle s Ústavou USA. | Twitter

kukuku ( 4. června 2014 08:58 )

To máš šuma fuk. Odpřisáhnout může cokoliv a dva prsty při tom mít třeba na hnědém válečku. Co pak bude opravdu dělat, je úplně jiná věc.

andorea ( 4. června 2014 08:20 )

Já vím, že jde o obsah, ale prostě se mi to nelíbí. Zdá se mi to jaksi nedůstojné, nevím, jak to blíže popsat.

popocatepetl ( 4. června 2014 08:04 )

Podstatný je OBSAH, ne fora. Ona nepřísahá na papír ve vazbě, ale na Ústavu, její slova, takže řeči o něčem hmatatelném jsou mimo.

andorea ( 4. června 2014 07:29 )

Přísahat se má na něco stálého, hmatatelného, co má trvanlivost. Nikoliv na čtečku, co za tři roky skončí někde v tříděném odpadu.

Zobrazit celou diskusi