Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Státní převrat v Thajsku: Provedla ho po zuby ozbrojená armáda!

Autor: shp, ČTK - 
22. května 2014
13:07

Vzali zbraně do rukou a chopili se díla! Armáda v Thajsku dnes provedla státní převrat. Její šéf thajské armády to oznámil v televizním přenosu s tím, že ozbrojené síly chtějí obnovit pořádek v zemi a prosadit politické reformy.

„S cílem vrátit situaci v zemi k normálu ozbrojené složky převzaly 22. května v 16:30 místního času (11:30 SELČ) moc v zemi,“ prohlásil armádní šéf. Už v úterý vojsko vyhlásilo v Thajsku stanné právo a ve středu svolalo schůzku vůdců znepřátelených politických stran. Jednání, která pokračovala i dnes, ale skončila bezvýsledně.

Thajsko se již sedm měsíců potýká s politickou krizí a v uplynulých měsících protestovaly v ulicích desetitisíce protivládních demonstrantů. Protesty byly převážně poklidné, místy ale přerostly v násilí, které si od listopadu vyžádalo nejméně 28 obětí a 800 zraněných.

Nespokojenci nejprve žádali rezignaci premiérky Jinglak Šinavatrové, ve svých akcích ale pokračovali i poté, co thajský ústavní soud tento měsíc shledal Šinavatrovou vinnou ze zneužití moci a nařídil jí odstoupit z funkce.

Hlavní turistická sezona v Thajsku už skončila a české cestovní kanceláře již do země zájezdy nepořádají. Varování českého ministerstva zahraničí se tak týkají zejména individuálních cestujících.

zelena.karkulka ( 23. května 2014 00:44 )

přesně

zelena.karkulka ( 23. května 2014 00:43 )

To je zase titulek--když jde armáda dělat převrat,je logické,že se ozbrojí. V Thajsku je převrat každý 2 roky.

pepatiso ( 22. května 2014 17:07 )

kocáb je naopak DRMZ,poprávu a navždy!

pepatiso ( 22. května 2014 17:05 )

ČLOVĚK V tísni ,kde je ta sebranka,už tam měla být ,referovat,informovat,.vyslat štětináče,vyslat ***a zlodějského kocába,americký agent šímor panek měl otevřít konta a posílat děngi,tato zkurvená selektivní z usa řízená tlupa je asi na dovolené na havaji!Nacistům z kyjeva posílá dodnes americké miliony a do těžce zkoušeného srbska pošle milion-slovy milion, ne euro,zasraných korun!Debilové čeští,posílejte pánkovi na jeho luxusní život!!!!!!

salto ( 22. května 2014 15:06 )

Převrat, tam teda musí být CHAOZ

Zobrazit celou diskusi