Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílenec, který najel svým BMW do policistů: Do vazby nemusí!

Autor: Jiří Čada, lvi - 
19. května 2014
15:19

Scéna jako z béčkového akčního filmu se odehrála v sobotu v noci v Jihlavě. Do příslušníků pohotovostně eskortního oddělení jihlavské policie najel se svým BMW Štěpán K. (21) z Jihlavy. Jeden z policistů stačil před vozidlem uskočit a vyvázl jen s několika pohmožděninami. Jeho kolegovi šílenec za volantem najel do nohou.

Přesto oba policisté ujíždějícího mladíka v ulicích Jihlavy po pár stech metrech dopadli „Policisté si v osudnou noc všimli, zjevně rychle jedoucího vozidla a chtěli ho zkontrolovat,“ informovala Blesk mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Mladík na pokyn policistů na ulici Hradební zastavil, ale na jakékoli výzvy policistů nereagoval a nečekaně sešlápl plyn. Ujížděl nočními ulicemi Jihlavy, pronásledován oběma zraněnými policisty. „Na křižovatce ulic Telečská a Ke Skalce mu zablokovali cestu. Když chtěl policejní vozidlo objet, narazil do něho,“ popsala závěr dramatické honičky mluvčí Kroutilová.

Žádné slitování

Akční muži zákona se pak s pacholkem příliš nemazlili. Podle očitých svědků  ho okamžitě vytáhli z vozu, když mu předtím rozbili boční okno. V obličeji byl od krve a  údajně se během zadržení choval značně agresivně.

Dříve častokrát pokutovaný Štěpán ale neřídil pod vlivem alkoholu, ani žádné návykové látky, jak by se mohlo z jeho jednání zdát. „Alkohol i drogy byly u řidiče na místě provedenými zkouškami vyloučeny. Hned po té mladík putoval do policejní cely,“ dodala Jana Kroutilová.

Video Jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová ke kauze napadených policistů. - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Mladému řidiči nyní hrozí až šest let vězení a podle policejního komisaře Pavla Krčála už s ním byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného zbraní. Kvůli dosud čistému trestnímu rejstříku bude Štěpán K. stíhán na svobodě a vazba nebude nutná 

Podezřelý Štěpán K. je podle svědků Blesku v Jihlavě znám svými jízdními excesy. Často si prý plete ulice centra se závodním okruhem a na křižovatkách pálí gumy a driftuje.

salto ( 20. května 2014 09:01 )

Za trest nedostane večer moučník

e.44 ( 20. května 2014 01:55 )

Myšlenkovej průjem máš ty Hlavně něco plácnout, jenom nepřiznat že máš nulový znalosti, co?

gabreta ( 20. května 2014 01:37 )

Ty si zase pleteš pojem a průjem. Janoušek nedřepí dodnes!!

ahmik ( 19. května 2014 21:00 )

Pane Čada,reparát z čj jste složil,ale nový článek na stejné téma už nemusel být.Jak jsem psal k tomu prvnímu jedna hrubka nic neznamená proti vyjadřování arogantních moderátorů v ČT s jejich můŽOU,píšOU,hrajOU,hokejistI,policistI atd.I když jim to nějaký jejich expert povolil,většina i prostých lidí se nad takovou češtinou pohoršuje.V žádné jiné tv se tak naštěstí nemluví.Nejhorší je,že oni to dělají schválně a je jim jedno co si o nich lidé myslí.Jenom chtějí ukazovat svou nadřazenost.

e.44 ( 19. května 2014 20:59 )

To si pleteš dojmy a pojmy. Vyšetřování na svobodě se nerovná tolerování. K uvalení vazby v tomto případě nebyl žádný zákonný důvod. Takže přej a bude ti přáno.

Zobrazit celou diskusi