Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Havárii letadla v Laosu přežili jen 3 lidé. Na palubě byli čelní představitelé země!

Na palubě letadla AN-47, které dnes havarovalo v Laosu, byli i vrcholní představitelé země. (ilustrační foto)
Na palubě letadla AN-47, které dnes havarovalo v Laosu, byli i vrcholní představitelé země. (ilustrační foto)  (Autor: EPA )
Autor: ČTK - 
17. května 2014
10:01

Tragédie se dnes odehrála na palubě letounu AN-74 v Laosu. Ten totiž s přibližně dvaceti pasažéry havaroval. Přežili jen tři z nich. V letadle cestovali také čelní představitelé země!

V Laosu dnes havarovalo letadlo tamního vojenského letectva, na palubě byl mimo jiné ministr obrany a vicepremiér Douangchay Phichit. Informovalo o tom thajské ministerstvo zahraničí, které citovala agentura AP.

Údaje o počtu lidí na palubě se rozcházejí, patrně jich bylo kolem dvaceti. Agentura ITAR-TASS uvedla, že z 18 cestujících a členů posádky na palubě letadla tři lidé přežili, ale o jejich stavu nejsou žádné další informace.

Hanojský zpravodaj ruské agentury s odvoláním na nejmenovaný laoský zdroj dodal, že na palubě stroje byli ministři obrany a veřejné bezpečnosti i s manželkami, starosta laoského hlavního města Vientiane a řada dalších vysokých představitelů země.

Havarovaný letoun AN-74 byl vyroben v ukrajinském Charkově a Laos si jej pořídil před čtyřmi lety. Stroj se dnes zřítil čtyři kilometry před přistávací drahou. Letadlo směřovalo do provincie Xiengkhouang na armádní oslavy. Ty byly po nehodě zrušeny.

Zobrazit celou diskusi