Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čurda se propil k vlastnímu pivu! Osmipromilový řidič fekálu využívá pití v reklamě

Autor: Jitka Pecharová - 
12. května 2014
17:05

I devět let po svém osmipromilovém excesu si bývalý řidič Milan Čurda (47) z Tuhaně na Semilsku užívá popularity. Nic na tom nemění ani fakt, že ho teď překonal řidič, který nadýchal 8,39 promile. Čurda má totiž své pivo!

Blesk Čurdu o víkendu navšívil a myslíte, že se promilový exrekordman změnil? Ani omylem. Pije jako duha, akorát už tak trochu »profesionálně«! Jak využít trochu pofiderní popularitu začal Čurda přemýšlet už během tříměsíčního pobytu ve vězení, které bylo završujícím trestem jeho alkoholových hříchů. Nechal vyrobit 300 triček se slogany »Pod 8 promile nejdu» a «Ať žije Tuhaň!« „Tohle, co mám na sobě, je poslední. Moc jsem na tom ale nevydělal,“ přiznal o víkendu Blesku Čurda. Pivo, na kterém je etiketa s jeho tváří i podpisem, se mu líbí víc. „Byl to můj nápad. Pak se našel pivovar v Nové Pace, který to loni rozjel a snad ho bude i dál vyrábět,“ doufá Čurda, po němž lidé dodnes chtějí autogramy nebo se s ním chtějí vyfotit. Dostává i panáky. A pije s nimi, hecují ho a on se nechává!

2 koruny za lahev?

Vlastní pivo přidává na Čurdově popularitě, ale finančně na něm bývalý řidič fekálního vozu a truhlář neprofituje. „Lidi si myslí, že mi díky tomu pivu patří už půlka pivovaru. Peníze z něj ale nemám. Třeba dostávám asi 40 lahví, když jsou v Tuhani zrovna trhy, kde se pivo prodává. Říkali, že peníze bych stejně propil,“ tvrdí muž. „Přesto doufám, že letos už budu mít z toho piva příjem. Třeba dvě koruny za prodanou láhev by byly dobrý,“ usmívá se muž.

Pivovar: Dobrá reklama i recese!

„Myslím, že je to pro kraj dobrý marketingový tah,“ řekl Blesku o Čurdově pivu Tomáš Tázlar z obchodního oddělení novopackého pivovaru. Ten pěnivý mok „proslaveného“ opilého řidiče v malé sérii uvařil ve třech druzích a dodává ho v lahvích i sudech. Na fakt, že místo odsuzování šoférů s promilemi v krvi podporuje slávu největšího opilce za volantem, pohlíží překvapivě pozitivně. „Je to dvojsečné. Někdo ho obdivuje, někdo ne. Je to recese. Je dobře když se národ baví a netrápí se politickou situací v zemi,“ řká Tázlar.  

Zájem o Čurdovo pivo? Jen k ochutnání nebo jako dárek!

Blesk zajímalo jak jde Čurdovo pivo na odbyt. Přímo v pivovaru nebo na některých čerpacích stanicích na severovýchodě Čech. Jejich obsluhy ale přiznávají, že opilec na etiketě prodeji moc nepřidává. „Za měsíc se prodaly jen čtyři basy toho piva,“ řekl například pracovník čerpací stanice v Tatobitech. Lidé si Čurdovy lahváče kupují jen příležitostně po kuse třeba jako dárek nebo ze zvědavosti, jak chutná. Pravidelně pivo nabízejí auto - moto trhy v jeho Tuhani, zvlášť když se okolo motá (často doslova) přímo sám Čurda.

Anketa BleskuCo říkáte na to, že má alkoholik své pivo?

Blesk se ptal v sobotu návštěvníků pouti v Újezdu pod Troskami, kde jeho pivo čepovali!

Jiří Kubišta, Újezd pod Troskami: „Udělal si na alkoholu svoji živnost. Nevadí mi to. Beru to jako recesi,“

Hana Protivná, Újezd pod Troskami: „Mně to nevadí, ale asi tím naštval lidi, kteří ho i tehdy udali.“

Miroslav Bílek, Újezd pod Troskami: „Moc dobře to nevnímám, protože ho tím pivovar podporuje v pití. A nepiju to.“

Jiří Vymlátil, Újezd pod Troskami: „Pan Čurda je autorita ve svém oboru. Určitě mi to nevadí.“

Tomáš Beran (56), Sobotka: „Není to dobrá reklama, protože těch osm promile určitě neměl z piva, ale něčeho tvrdšího. Já to pivo pít nebudu.“

Roman Nýdrle, Podůlší: „Pro Čurdu je to určitě dobrá věc,“

Aleš Rozehnal, Libunec: „Ta osoba stojí za to, aby měla vlastní pivo.“

salto ( 12. května 2014 11:03 )

Špičkovej odborník se nikdy neztratí a bez ohledu na věk si obživu vždycky najde

Zobrazit celou diskusi