Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminka Daniela C. (†25): S taxivrahem asi nejel poprvé!

Autor: Saša Vetkovská - 
11. května 2014
05:00

Sériový vrah pražských taxikářů je sám se sebou zřejmě spokojen. Dnes je tomu totiž přesně měsíc, co byla v Uhříněvsi objevena těla zavražděných řidičů taxi, Daniela C. (†25) a Milana P. (†58), a policie pachatele stále nezná.

Právě dopadení vraha je to jediné, co může přinést alespoň malou útěchu rodinám obětí. „Vím, že mi to kluka nevrátí, ale doufám, že ho chytnou, než zase udělá něco podobně hrozného,“ řekla časopisu Týden, který vychází v pondělí, Danielova maminka Jitka. Stále přemýšlí o tom, proč musel její syn zemřít. „Mluví se o tom, že se ten vrah předvádí. Říkám si, jestli se někdo nevysmívá tomu šéfovi kriminálky. On se stal známým díky tomu televiznímu seriálu (šéf pražské mordparty Josef Mareš je spoluautorem televizní série Případy 1. oddělení), kde policie všechny případy odhalí,“ přemýšlí Jitka.

Rodičům také vrtá v hlavě Danielův zážitek asi týden před vraždou. „Prý vezl do Uhříněvsi chlapa jako hora. Kluk mluvil o tom, že měl strach ho nabrat. Vysazoval ho u baráku se zdobnou bránou. Chlap mu řekl, že musí dovnitř pro peníze, nakonec je fakt přinesl. Dádovi spadnul kámen ze srdce,“ vyprávějí rodiče.

Strašná bilance

Sériový vrah začal svou krvavou misi v Praze už koncem ledna, kdy se jeho první obětí stal taxikář Petr S. (†42). V souvislosti s tímto zabijákem se hovoří také o 13. březnu. Tehdy dosud neznámý pachatel zastřelil v tramvaji č. 17 Danuši S. (†64). V noci z 10. na 11. dubna pak popravil Daniela C. (†25) a Milana P (†58).