Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka jí zakázala Facebook: Spáchala kvůli tomu sebevraždu!

Dívka se zabila poté, co jí matka zakázala Facebook. (Ilustrační foto)
Dívka se zabila poté, co jí matka zakázala Facebook. (Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: tp - 
10. května 2014
10:51

Třináctiletá Aditi Gupta z Indie spáchala sebevraždu po tom, co jí matka zakázala Facebook, protože je příliš mladá. Dívka tuto situaci nezvládla a poté, co matka odešla do práce, se zavřela do ložnice a zabila se. Tato situace znovu rozvířila diskuze o škodlivosti sociálních sítí nejen v Indii, ale i v celém světě.

Trávila prý až příliš času na Facebooku, tak se matka dívky naštvala a poslední slova, která jí řekla, byla "Chci, abys ten svůj účet na Facebooku zrušila, než se vrátím z práce," napsal dailymail.co.uk. To, že tato slova budou osudná, nemohla v žádném případě očekávat. Když se poté matka vrátila domů, našla svou dceru mrtvou v ložnici.

Je to jen z dalších mnoha případů, kdy dítě zbytečně ukončilo svůj život kvůli takové maličkosti jako je účet na sociální síti. Psychologové mimo jiné radí, aby se rodiče snažili co nejvíce omezovat čas dětí na podobných sítích. Jestli se něco změní, to ale není prozatím jasné. Nicméně diskuze v Indii a ve světě je znovu otevřena a sociální sítě se možná dočkají dalších omezení. 

peter44 ( 10. května 2014 17:15 )

tyvoole ten redaktor blesku vagner co pise tito clanky musi bejt ale psycho kam na takove hovadiny chodi?az do indie magor mel by navstvit psychiatrickou lecebnu bohnice,tam by mu zakazali facebookon on by skocil z okna,a byl by konecne klid od jeho nesmyslnych clanku v blesku

bibs_7 ( 10. května 2014 16:57 )

Mozno sa tým milá Gupta usetrila od toho, ze by ju jej dearmanzel nanuteny rodicmi o pár rokov polial benzínom pretoze nebol spokojny s vyskou vena.

zlo. ( 10. května 2014 16:44 )

Hloupá otázka od hloupého člověka?

xxxx678 ( 10. května 2014 16:08 )

dobro-

zlo. ( 10. května 2014 16:00 )

V pekle si tě podám, mrcho.

Zobrazit celou diskusi