Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chovatelka pojmenovala psy po autech a vyhrála! Zvítězili Cayenne a Cee‘d

Autor: sch - 
4. května 2014
23:31

Flíček, Alík, Špagetka... To jsou klasická jména českých oříšků. Zato výstavní plemena mají i výstavní jména!

Čistokrevní, s rodokmenem a papíry. Jedině takoví psi se mohou dostat na výstavu a vyhrávat ceny. K vítězství to ale nestačí. „Vzhled musí odpovídat standardům plemene, pejsek musí být poslušný, stát ve výstavném postoji,“ shrnula vojenské podmínky organizátorka Eva Novotná. Vítězové si kromě trofeje odnesou pytel granulí.

Na mezinárodní výstavě psů Prague Expo Dog v pražských Letňanech se včera a dnes představuje 1603 psů! Co kus, to mazlík! Vítězná dvojice Bloodhoundů Cayenne a Cee’d ukázala, že jsou stejně luxusní, jako jejich čtyřkolé vzory!

Cayenne a Cee’d (1,5)

Téměř větší než jejich majitelka, srst huňatá a síla, která vydá za dvacet oříšků. Takhle vypadá vítězná dvojice v kategorii nejlepší pár výstavy majitelky Martiny Klivarové z chovné stanice od Hadího potoka.

Pice Iluzione Biba Forever (3,5)

Suverénním vítězem včerejšího dne a zároveň kategorie Nejlepší velký pes se stal pudl velký bílý majitelky Denisy Matlové. A zcela zaslouženě, již jen díky dokonale vystříhané srsti.

Gold (4)

Výhra v psí soutěži je práce celého týmu. A to i v případě, kdy vodítko do ruky vezme dítě. Aneta Nedavašková (11) se svým anglickým setrem Goldem zvítězila v kategorii junior handling 9-13 let. A ač se čtyřnohý mazel na fotce tváří smutně, rozhodně to neznamená, že ho vítězství netěší!

Jurášek (9 měsíců)

Jaký pán, takový pes. V tomto případě jaká panička. Možná, kdyby vodítko držel v ruce devítiměsíční australský ovčák Jurášek, vyhrála by soutěž MISS jeho majitelka Linda Hodová. Krása, elegance a vzorné chování – s takovou vervou vyhráli včera oba.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi