Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konečně vydali zatykač na vražedkyni v bikinách: Pošlou ji do Španělska?

Autor: INT, lm - 
3. května 2014
10:28

Mária Kukučová (24) je o krok blíže k vydání do Španělska, kde ji policie vyšetřuje kvůli vraždě expřítele a anglického milionáře Andrewa Bushe. Španělsko doručilo Slovensku evropský zatykač. Soudy nyní budou jednat o jejím vydání.

Slovenský soud 10. dubna poslal Márii Kukučovou do vazby, protože na ni španělské úřady vydaly evropský zatykač v souvislosti s vraždou britského obchodníka se zlatem a zlatníka Andrewa Bushe. Podle soudu existovala obava, že pokud by zadržená osoba byla ponechána na svobodě, mohla by zmařit vydávací řízení

V předběžné vazbě v ilavské věznici mohla Slovenka zůstat nejdéle 40 dnů. Během této doby španělské úřady doručily slovenským justičním orgánům originál evropského zatykače na podezřelou.

„V odpoledních hodinách vydala prokurátorka návrh na vydávací vazbu ke krajskému soudu v Trenčíně,“ řekla v pátek televizi Markíza krajská prokurátorka Viera Kováčiková. Tato procedura je součástí obvyklého postupu slovenských úřadů v řízení o vydání zadržené osoby k trestnímu stíhaní do ciziny. Podle expertky deníku Právo to ale neznamená, že Kukučová bude doopravdy vydána k trestnímu stíhání do Španělska. Trestní řízení může být zahájeno i na Slovensku. Není to ale pravděpodobné.

Po vraždě podnikatele Slovenka uprchla do vlasti

Britský podnikatel Bush byl začátkem dubna zavražděn ve své vile ve španělském pobřežním regionu Costa del Sol. Britská média s odvoláním na informace policie dříve napsala, že právě jeho bývalá přítelkyně Kukučová je hlavní podezřelou. Na Bushe a jeho novou milenku údajně čekala ve vile a pak ji svědci viděli chvatně odjíždět z místa činu v jednom z Bushových luxusních vozů.

Kukučová se vrátila krátce po vraždě do vlasti a přihlásila se na policii. Kriminalisté ji posléze zadrželi a umístili do policejní cely. „Do rukou slovenské policie jsem se vydala v domnění, že mi moje země poskytne ochranu a bez dostatečných důkazů mě do Španělska nevydá, protože to celé proběhlo jinak, než to bylo doposud medializováno,“ řekla tehdy Kukučová.

slimstar ( 3. května 2014 18:02 )

Úžasný titulek! informační hodnota nula. to jsi více prečtu na DAILY MAIL

xxxx678 ( 3. května 2014 13:05 )

ab-

y1xcvbnm ( 3. května 2014 13:01 )

Zajímavé je že nechtěl média a hned od té události se předvádí jedna radost. Píší že se s Macurou vybavovak po telefonu a pak se dávají do dršťky, je to celé jako jedno velké divadlo toho šedivého člověka.

abvydavatelstvi ( 3. května 2014 12:55 )

Iveta měla dlouhodobě sebevražedné sklony.... jednou se předávkovala léky a zapila alkoholem.... podruhé si ve Vaně podrezala žíly..... v obou případech ji zachránila hospodyně Golda... Žit s člověkem který se chce zabít je pro okolí obrovský nápor na psychiku .... Rychtáře jsem odsuzovala ale najednou jsem pochopila že Iveta si může za všechno sama a on si ji vůbec neměl brát .... mohla mít i nádory na mozku... nebo byla hodně předávkovana léky.... a Rychtář to všechno bral na lehkou váhu... měl ji odevzadat do ruk odborníků.... a neriskovat její Život.... Mohla se léčit i na Slovensku... spoustu lidí ji nabízelo pomoc... ale byla tvrdohlava.... Zbytečně zmareny život...

bersimalinecka ( 3. května 2014 12:12 )

on ten objekt se totiž pohyboval pod hranou zákona jinde psali že šmelil a snad neplatil ono je to teď stočené proti ní ale je to asi složitější

Zobrazit celou diskusi