Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Spolu žili, spolu kradli: Návrháři Dolce a Gabbana jsou sedět na 1,5 roku!

Autor: shp, ČTK - 
30. dubna 2014
18:20

Jsou nejznámějšími světovými módními návrháři, avšak sami budou muset obléknout vězeňské mundůry. Italský odvolací soud dnes potvrdil trest vězení pro módní návrháře Domenica Dolceho a Stefana Gabbanu za daňové úniky v řádu stovek milionů eur. Ve vězení mají strávit rok a půl. To je o dva měsíce méně, než na kolik je loni v červnu potrestal soud nižší instance v Miláně.

Slavná dvojice, která založila značku Dolce & Gabbana, byla odsouzena za to, že zatajila až jednu miliardu eur (více než 27 miliard Kč) před italskou daňovou správou. Oba muži, kteří veškerá provinění odmítají, byli také odsouzeni k pokutě deseti milionů eur.

Vyšetřovatelé se daňovými úniky společnosti začali zabývat v roce 2008, kdy bylo v zemi v souvislosti s počínající finanční krizí zahájeno přísnější tažení proti těm, kteří se placení daní vyhýbají. Soud dnes rozhodl, že oba Italové prodali v roce 2004 svou značku firmě v Lucembursku (kterou sami vlastnili), aby se vyhnuli zaplacení jedné miliardy eur na daních.

Značku Dolce & Gabbana (D&G) založili nyní pětapadesátiletý Dolce a o čtyři roky mladší Gabbana v roce 1985. Mezi jejich klienty patří například manželé Victoria a David Beckhamovi, zpěvačky Madonna a Kylie Minogue nebo slavná italská herečka Sophia Loren.

Dolce a Gabbana, kteří se dlouhodobě nijak netají svou homosexuální orientací, byli společníky nejen v podnikání: do roku 2005 tvořili pár i v soukromí. Rozchod jejich tvorbu nijak nenarušil.

montyjack123 ( 1. května 2014 06:12 )

 oprava ritulky budou mit pre

montyjack123 ( 1. května 2014 05:50 )

 To zas budou mit ***ky pre

Zobrazit celou diskusi