Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči, pozor! Zloději jdou po věcech z vašich aut!

Autor: rvs - 
24. dubna 2014
17:57

Drzost lupičů v Praze nezná hranic! V české metropoli se v poslední době množí loupeže věcí z aut! Policie zveřejnila záběry pachatelů, kteří se na ně specializují a přijdou si tak až na miliony korun!

Nenechávejte cenné věci v autě! Tak policisté varují řidiče. Marně, lupičům se za posledních několik měsíců podařilo jen v české metropoli nakrást z aut věci za miliony. Od začátku roku už došlo k neuvěřitelným 2884 případům.

Už od listopadu pátrají policisté po dvojici mužů, kteří si na Žižkově vyhlédli Škodu Superb, rozbili zadní okno a ukradli gumový nafukovací člun. Prkotina? Ne tak docela! Člun měl hodnotu celých 50 tisíc korun. 31. března zřejmě na Žižkově stejní nenechavci ukradli navigaci za 75 tisíc. Při útěku je zachytila bezpečnostní kamera.

Video Kamera zachytila hledaného spolujezdce, jak nakupuje občerstvení - Video - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nakoupili, pak kradli

Velkou chladnokrevnost předvedla jiná dvojice zlodějů ve Velkých Počernicích. Před fastfoodem tam dva zloději »vybrali« Škodu Octavii. Předtím si jeden ze pachatelů v klidu nakoupil jídlo, zatímco druhý čekal v autě. Zloději sebrali navigaci, fotoaparát a další věci, celkem za 13 tisíc. Jak policisté zjistili, espézetky na jejich autě byly rovněž kradené, muži je měnili dokonce opakovaně, aby zmátli stopy.

Neobvyklého lupu se zmocnili zloději na žižkovském Havlíčkově náměstí. Opět ze zaparkované Škody Octavie tam sebrali osm luxusních košil a koženou tašku za 27 tisíc. I tyto lupiče natočily bezpečnostní kamery. Pokud je poznáváte, volejte linku 158.

Zobrazit celou diskusi