Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Čech bez paměti má obrovské dluhy! Utekl kvůli nim?

Autor: Jan Doležal - 
17. dubna 2014
05:02

Před čím utekl Michal P. (36) do ciziny? Mělo to souvislost s tím, že pracoval jako počítačový expert na zakázkách pro ministerstvo vnitra? Anebo je důvod jinde? Michal P. má totiž obrovské dluhy.

„Proti této osobě nařídil Okresní soud v Kolíně čtyři exekuce. Dvě řízení byla zahájena v roce 2012 a další dvě pak vloni,“ potvrdila Blesku mluvčí exekutorské komory Petra Báčová. „Celková dlužná částka bez úroků a dalších poplatků je zhruba 400 000 Kč,“ dodala.

Video Kamarád Čecha ztraceného v Norsku píše dopis, aby si vzpomněl - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Přestal splácet

Už v roce 2007 si Michal P. půjčil přibližně 1,6 milionu na to, aby si mohl koupit byt v Praze - Krči. Hypotéku ale přestal splácet a byt byl nakonec prodán v dražbě. „Michal mi loni na jaře řekl, že chce odjet z Česka a už půl roku neplatí hypotéku, telefon ani ostatní účty. Říkal, že chce mít co nejvíc peněz na cestu,“ řekl kamarád Michala P. Vlastimil.

Další věřitel

Podle informací Blesku dluží Michal P. tisíce korun za telefon, desítky tisíc za zdravotní pojištění a další statisíce podnikateli z jižní Moravy. „Půjčil jsem mu něco přes 280 000 Kč, o své peníze jsem se přihlásil už v rámci první exekuce, ale nedostalo se na mě, tak stále čekám,“ řekl včera Blesku věřitel.

JUDr. Miloš Holas, advokát: V úvahu přichází oddlužení

Tomu muži bych doporučoval, aby se co nejdříve vrátil. Je možnost, že by po dobu 10 let splácel částku stanovenou soudem tak, aby mu zbývalo životní minimum dané zákonem. Po uplynutí této doby by došlo k jeho oddlužení. Zbytek dluhu by se mu prominul.“

Video Otec záhadného Čecha z Norska - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

ruudazvostravy ( 18. dubna 2014 18:05 )

Jasnágo,to ye klasyka,yak se may vracet velkí mergle,tak ye neylepčí vzýt kramle někam na pustey vostrof a udělat z něy na erár akonrát dlouhey ripák.Von ty dluhi pak zatáhne stát a bude po vtákách.

xcarodejka ( 18. dubna 2014 16:37 )

no vidíš, to já se směju "jinýnm" věcem. Sice chápu že potřebujeme nějaký ten relax a odreagování se, ale ony už večernbí zprávy zqačínají býti také bulvár a rozíl se stále více smazává. Neinformuje se o důležitých věcech, které se týkajhí všech občanů ale často o malichernostech a nějaký ten dojáček na závěr. Tak takto asi vypadá úpadek A JE DOXT JEDNO JAK SE SYSTÉMU NADÁVÁ./ KDYŽ STOJÍ ZA PRD, TAK JE JEDNO V JAKÉ JE BARVĚ/

imaculatta ( 18. dubna 2014 16:32 )

jEN NEVÍM, PROČ SE VLASTNĚ VŮBEC NECHAL "OBJEVIT"?

imaculatta ( 18. dubna 2014 16:31 )

Tady je takový nepořádek, že se někdy už ani nerozliší kdo komu co reálně dluží.... Subvjektivní náhled není vždy ještě skutečnost a soud si to někdy ndost zjednodušuje.

halba ( 18. dubna 2014 05:30 )

To mi připadá,že v Norsku ho náhodou potkal nějaký věřitel a dal mu nakládačku.Ztrátu paměti jenom hraje.

Zobrazit celou diskusi