Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženu odmítlo 7 nemocnic: Budou padat hlavy?! Ministr zuří

Ministr zdravotnictví Němeček je rozhořčený ze skandálu kolem pražských nemocnic
Ministr zdravotnictví Němeček je rozhořčený ze skandálu kolem pražských nemocnic  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: Vera Renovica - 
12. dubna 2014
07:20

Případ ženy (43) s otravou alkoholem a prášky, kterou ve středu večer odmítlo celkem 7 nemocnic, se řeší v nejvyšších kruzích. Rudě vidí i ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (42, ČSSD).

Pražské nemocnice pacientku ohroženou na životě odmítly kvůli údajnému nedostatku lůžek. V ohrožení života byla skoro hodinu a půl. Prošetřením situace pověřil ministr náměstka pro léčebnou péči Josefa Vymazala. „Musíme zjistit, jak to skutečně bylo. Pokud se to ale potvrdí, budou vyvozeny důsledky. Může jít o platové postižení, případně i personální změny. Konečná odpovědnost jde vždycky nakonec za ředitelem nemocnice,“ řekl Blesku ministr. Neošetření pacienta ve vážném ohrožení života je totiž porušením zákona.

Rozhodný ministr

Vymazal situaci šetří a chce ji projednat na schůzce s řediteli pražských nemocnic a ředitelem pražské záchranky. Chce, aby kontaktní místa nemocnic, na něž dispečinky záchranek volají, mezi sebou lépe komunikovala. To aby se nestalo, jako v případě otrávené ženy, aby sanitka kmitala sem a tam a skoro hodinu a půl nevěděla, kde najít volné lůžko. „Informace ověřujeme, a jestli se potvrdí, je situace nepřípustná. Pokud ani schůzka s řediteli nemocnic nepomůže, nebráníme se nějaké razantní zákonné úpravě,“ řekl Vymazal Blesku.

A co na to, že by v nemocnicích mohly kvůli skandálu padat hlavy? Odvolávat ředitele státních špitálů může ministr. „Je to velmi rozhodný člověk,“ řekl nám jen jeho náměstek.

Nemocnice, kde všude ženu odmítli. Nemocnice, kde všude ženu odmítli. | Zbyněk Pecák

londynskypes ( 12. dubna 2014 17:27 )

evita5555

londynskypes ( 12. dubna 2014 15:44 )

p.o.c.h-hcany ozraty nebrat do sanitky!!

londynskypes ( 12. dubna 2014 15:42 )

bum.bac.bum do drzky tobe rodice... nemam pres 30 let nechlastali a nezapijeli leky chlastem

londynskypes ( 12. dubna 2014 15:41 )

bum.bac.bum ... to si na velkym omylu ja nechlastam a prasky neberu

gomberg ( 12. dubna 2014 15:08 )

Jen jsem zmínil klimakterického diblíka Šmuclerovou, už ten článek není na stránce - soudruzi hlídejte, rozvraceči našich pořádků neprojdou !!!!

Zobrazit celou diskusi