Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Příbuzní cestujících z letadla duchů: Chtějí žalovat Boeing!

Autor: shp - 
27. března 2014
07:06

Jejich smutek je bezmezný, jejich hněv jakbysmet. Velká část pozůstalých po obětech katastrofy pohřešovaného letadla společnosti Malaysia Airlines hodlá podat žalobu na americkou leteckou společnost a na výrobce letounu Boeing Co. Žaloba se opírá o podezření, že havárii způsobila technická chyba.

Stroj letící na lince MH370 do Pekingu před víc než dvěma týdny záhadně zmizel. Satelity v minulých dnech v jižní části Indického oceánu objevily desítky předmětů, které by mohly být troskami pohřešovaného letadla. Na jeho palubě bylo 239 lidí.

V místě předpokládaného pádu letadla muselo být dnes kvůli nepříznivému počasí zastaveno vyhledávání trosek. Teploty klesly pod nulu, vane prudký vítr a viditelnost je nulová. Všechna plavidla byla z vymezeného prostoru odvolána, zastaveno bylo i letecké pozorování.

Vyšetřovatelé již dříve vyjádřili podezření, že letadlo někdo záměrně odklonil tisíce kilometrů od plánované trasy z Kuala Lumpuru. Spekuluje se o únosu či sabotáži, nicméně vyloučeny nejsou ani technické problémy.

Právě s nimi operuje právní firma Ribbeck Law z Chicaga, která bude pozůstalé zastupovat. Podle agentury Reuters už požádala soud v Illinois, aby shromáždil případné důkazy svědčící o závadách havarovaného stroje.

Podle právníků mohlo v pilotní kabině dojít k technické závadě a následnému požáru. Piloti upadli do bezvědomí a ztratili kontrolu nad letadlem. Podle jiné verze mohla konstrukční vada v trupu letadla způsobit prudký pokles tlaku vzduchu a následné bezvědomí posádky.

S únosem, sabotáží či sebevražedným úmyslem prý právníci nepočítají. V příštích dnech mohou být podány i další žaloby na výrobce některých dílčích částí letadla. Vedení firmy Boeing Co připravovaný soudní spor zatím nekomentovalo.

Video Potvrzeno: Zmizelý Boeing se zřítil, všichni jsou mrtví! - Reuters, youtube. Tomáš Polák
Video se připravuje ...

mortis69 ( 27. března 2014 10:21 )

To neres.Krakoroj staci paraglaid ze Snezkky a nahoru ho taha sojka

hulimihoukolen ( 27. března 2014 10:07 )

To bude "legrace", až se zjistí že to byla sebevražda pilota...

Ford Henry ( 27. března 2014 09:35 )

Ten v San Fracisku rozmlátila posádka A byla to první nehoda po skoro 20 letech co se vyrábí .... Účinek prvků řízení i motorů nevykazoval nijaké anomálie, analýza FDR zatím neodhalila žádné vady činnosti autopilota ani automatu tahu.... Dne 8.7.2013 jihokorejské Ministerstvo dopravy doplnilo, že se jednalo o první přistání kapitána v tréninku na SFO s typem B777, nicméně tento pilot absolvoval v minulosti již 29 přistání na SFO na jiných typech letadel. Současně potvrdilo, že veškerá odpovědnost padá v tomto případě na hlavu kapitána-instruktora.... Vysazený motor znamená, že to letadlo bude plachtit ještě spoustu km a posádka bude moci vyřvávat na kdekoho že nemají motor. Motor nedělá Boeing.

mortis69 ( 27. března 2014 08:24 )

Salam tobe na hlavu Boeing neni Andula.

Ford Henry ( 27. března 2014 08:17 )

A to už takový případ byl? Spadl vůbec tenhle typ letadla někdy? Obvykle se zjistí že na to hodili salám při udržbě.

Zobrazit celou diskusi