Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevražda?! V Motole našli mrtvého známého lékaře, který vracel dětem sluch

Zdeněk Kabelka měl 530 dětských pacientů.
Zdeněk Kabelka měl 530 dětských pacientů.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: kuk - 
25. března 2014
09:46

Revolučně léčil děti a teď ho našli v motolské nemocnici mrtvého! Zdeněk Kabelka (†63) byl prvním lékařem v Česku, jenž těm nejmenším pacientům operoval přístroje, které vrací sluch. Podle TV Nova prý spáchal sebevraždu!

Nesmazatelně se zapsal do historie české medicíny. Dlouhou dobu byl totiž jediným lékařem u nás, který se nebál provádět extrémně rizikové operace u malých dětí.

Díky němu přes 530 malých pacientů dostalo možnost znovu slyšet. Své práci odevzdal celý život a v nemocnici také zemřel. Prý ho našli v jeho pracovně bez známek života.

"Ta zpráva mě silně zasáhla, tento člověk mi před 23 lety zachránil život," napsala na facebook jedna z jeho pacientek.

Pomohl Zdeněk Kabelka i vám? Chcete na něj zavzpomínat a zveřejnit svůj příběh? Ozvěte se nám na telefonní číslo 724014586 nebo na mail tip@blesk.cz.

hananah14 ( 26. března 2014 22:19 )

Pan doktor měl obrovské zásluhy na zlepšení života stovek dětí. Budeme na něj vzpomínat s velkou úctou a láskou. Jako maminka neslyšící dcery,která má kochleární implantát se musím vyjádřit k nenávistným projevům takzvané komunity Neslyšících. To, že je někdo sluchově postižený mu nedává právo osočovat uživatele kochleárních implantátů a jejich rodiče či dokonce lékaře.Jejich výroky pramení z neznalosti, nedostatku informací a z absence morálních hodnot.

dfghjk ( 25. března 2014 13:16 )

Blesku, blesku, že ti není hanba! Nic než trapný přepis zprávy z televize, ke které jsi kromě škemrání o nějaký doják nepřidal ani ň, no fůůůj!

Zobrazit celou diskusi