Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Exploze ve Vítkově: Muže zabila munice, další lidé přišli o ruce či nohy!

Autor: ČTK - 
23. března 2014
09:53

Při výbuchu ve Vítkově na Opavsku zemřel v sobotu večer muž (44) a tři lidé byli vážně zraněni, někteří přišli o ruce či nohy. V domě zřejmě explodovala munice, kterou muži údajně našli v bývalém vojenském prostoru a přinesli si ji domů.

Nejvážněji zraněného muže se záchranáři tři čtvrtě hodiny marně snažili zachránit. V okamžiku jejich příjezdu byl už v bezvědomí a selhávaly mu životní funkce. "Zasahující lékařka zajistila jeho dýchací cesty, byla zahájena resuscitace. Pacient utrpěl vícečetná devastující poranění, která se ukázala být smrtelná," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zraněného šestatřicetiletého muže přepravil vrtulník ve velmi vážném stavu do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. "Byl posádkami ošetřen s vícečetnými ztrátovými poraněními končetin. Záchranáři postiženému museli zajistit přístrojem řízenou ventilaci. Po provedení život zachraňujících úkonů si jej převzali do péče letečtí záchranáři," popsal Humpl.

Dalším vážně zraněným byl sedmadvacetiletý muž, kterého střepiny zranily na hrudníku, hlavě a končetinách. Humpl uvedl, že muž byl při zásahu zdravotníků při vědomí, sanitka ho transportovala rovněž do ostravské Fakultní nemocnice. V Městské nemocnici Ostrava skončila šestadvacetiletá žena. Při výbuchu utrpěla poranění nohou.

Neštěstí se stalo před 19:30.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

riot7@seznam.cz ( 27. září 2020 23:33 )

Ne Martin a Radim byli moji bratranci a jestli ještě jednou tady bude psát někdo něco o cikánech tak vyvraždim každého černého ***a je to jasné!!!

hofihofi ( 23. března 2014 21:23 )

Nevis nic a veta - nebyli to cikani - vyznacuje tvuj kretenismus vyssiho stupne. A tou znamosti s voélama bych se nechlubil.

e.44 ( 23. března 2014 20:15 )

Ty se koukej uklidnit. Dochází ti co tady lidem přeješ? Ty jim tu přeješ aby byli blbí jak ti co udělali hovadinu hodnou zlaté Darwinovy ceny a zaplati za to životy a z dalších lidí udělali mrzáky Za blbost se platí, ať se ti to líbí nebo ne, a ty na jejichž blbost krutě doplatí i další lidé, bych nechala "zaplatit" dvakrát, kdyby to šlo.

girasole. ( 23. března 2014 18:43 )

Nepovìdej

krejzinka ( 23. března 2014 18:18 )

Naprosto zbytečná smrt mladého člověka a další zničené životy ať už zraněných nebo rodiny... Je to smutné...

Zobrazit celou diskusi