Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Místo radosti obrovský šok: Žena porodila dvouhlavé dítě!

Autor: INT, lm, ehr - 
13. března 2014
20:50

Místo radosti z nového potomka zažili indičtí rodiče pořádný šok. Urmila Sharma (28) totiž porodila dvouhlavou dceru! Je to strašná tragédie hlavně proto, že podle odhadů lékařů bude děťátko žít nanejvýš několik dní...

Urmila a její manžel Subhash (32) už jednu zdravou dceru mají. Oba jsou ale velmi chudí a tak si nemohli při druhém těhotenství dovolit ultrazvukové vyšetření. "Zjistili jsme, že žena čeká siamská dvojčata až dva týdny před porodem a to už bylo pozdě, aby se něco udělalo," prohlásil ošetřující lékař Dr. Malik.

Siamská dvojčata přišla na svět pomocí císařského řezu. Při porodu vážila 3,3 kilogramu. Dvojčata mají dvě hlavy, dva krky, dvě páteře, ale jenom jedno tělo. Zatím nedostala jméno a zůstávají pod bedlivým dohledem lékařů na novorozeneckém oddělení.

"Teď, když jsou dvojčata na světě, se pokusíme udělat vše, co je v našich silách, abychom je zachránili a až se jejich stav stabilizuje, budeme operovat," dodal lékař. Oddělit je lékaři ale nemohou, proto je šance na přežití dvojčat mizivá.

ruudazvostravy ( 14. března 2014 14:50 )

No a co co,českey lef má taki dva vocasi a nigdo proti tomu neprotestuye a nedělá s toho trágo.Ajť sy každey zamete přet svím vlastním prahem a nedělá zbitečný vlny.

jarypadlo ( 14. března 2014 13:43 )

Nevím kdo z vás viděl že v USA se před asi 25 lety narodily stejně srostlé sestry a žijí,jezdí autem,prostě JSOU!Od pasu nahoru dvě těla,pouze 2 ruce a dvě hlavy.Ovšem fungují.Jak to asi dopadne tady???

nejchytrejsi_cech ( 14. března 2014 08:56 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

aronak ( 14. března 2014 08:32 )

není mi jasné, proč děti vůbec zachraňují kdyby náhodou toto dvouhlavé dítě přežilo, tak jakou může mít budoucnost? vždyť bude chudák a chudáci i rodiče tady je vidět, jakou péči mají těhotné ženy v Indii - na rentgenu by tuto anomálii zjistili hned

akinorev1 ( 14. března 2014 03:13 )

Myslite si, ze je v tomhle pripade misto na humor? Uprimne je mi rodicu lito a sem stastna, ze ziju v civilizaci, kde je predporodni vysetreni na vysoke urovni.

Zobrazit celou diskusi