Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kvůli penězům uřízl podnikateli penis: Česko Íránce vydá do USA

Čeští kriminalisté dopadli spolu s americkou FBI muže obviněného z únosu
Čeští kriminalisté dopadli spolu s americkou FBI muže obviněného z únosu  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
5. března 2014
15:52

Myslel si, že se přes Česko snadno dostane za rodinou do Španělska. Česká policie ho ale ve spolupráci s americkou FBI dopadla na Letišti Václava Havla. Soud nyní rozhodl, že Íránec, který se podílel na brutálním mučení kalifornského lékárníka, bude vydán do Spojených států.

Pražský městský soud dnes povolil vydání Íránce Hosejna Najerího do Spojených států. V USA muži hrozí doživotí za podíl na únosu a brutálním mučení kalifornského lékárníka. Konečný souhlas s vydáním Najerího musí vyslovit ministryně spravedlnosti Helena Válková.

Po nabytí právní moci dnešního rozhodnutí jej předseda soudního senátu předloží ministerstvu spravedlnosti. Pokud bude mít ministryně pochybnosti o správnosti verdiktu, může věc předložit k přezkoumání Nejvyššímu soudu.

Spojené státy vydaly na Najerího mezinárodní zatýkací rozkaz pro únos, mučení, těžkou újmu na zdraví a další trestné činy. Čeští kriminalisté muže dopadli loni v listopadu na pražském Letišti Václava Havla, přes které se snažil dostat z Íránu do Španělska za svou rodinou.

Podle FBI Najerí v říjnu 2012 unesl s dalšími třemi pachateli majitele specializované lékárny v Kalifornii, v níž se prodává marihuana pro lékařské účely. Únosci lékárníka odvezli do pouště, kde ho mučili a uřízli mu penis. Snažili se ho tak donutit, aby jim prozradil, kde ukrývá své peníze.

Video  Video ze zatčení člena gangu v Praze, na kterém s FBI spolupracovali i čeští kriminalisté  - Policie ČR
Video se připravuje ...

dzery ( 6. března 2014 17:06 )

Magore.

zabibol ( 6. března 2014 09:37 )

Protože je to občan USA. Žádná země nevydá svého občana jenom tak lehce, jestli ho vůbec kdy vydá. Viz Bahamy a Kožený. Toto byl Iránec!!!!

ruudazvostravy ( 5. března 2014 17:54 )

Paráda,prey s takovího čů.ráka beyvay dobrí karboše,ale nesmý tam beyt moc česneku,abi se potom zas nepr.dělo.

dekatlon.je.tchurak ( 5. března 2014 17:26 )

přesně tak

marie60 ( 5. března 2014 16:46 )

 To je dobré a proč USA nám nevydá toho vrahouna, který v Brně vyvraždil všechny své příbuzné?

Zobrazit celou diskusi