Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus mladší má práci: Po odchodu z PORGu bude kupovat střední školy pro Brity!

Václav Klaus mladší s manželkou Lucií
Václav Klaus mladší s manželkou Lucií  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao - 
8. března 2014
06:35

Bývalý ředitel presitžního soukromého gymnázia PORG Václav Klaus mladší bez práce dlouho nezůstal. Zaměstnala ho nakonec společnost z Velké Británie. Využije přitom jeho zkušeností z oblasti školství - exprezidentův syn pro ni totiž bude kupovat střední školy ve střední Evropě!

Ke svému novému angažmá Klaus mladší příliš konkrétní zatím nechtěl být. PORG přitom opustil letos v lednu po dlouhých 16 letech - nedohodl se s předsedou správní rady školy a hlavním sponzorem školy Martinem Romanem, bývalým šéfem ČEZu.

"Budu pracovat pro britskou společnost, co chce ve střední Evropě kupovat střední školy," uvedl nyní Klaus s tím, že kromě České republiky chce jeho nový zaměstnavatel investovat do vybudování škol třeba i v Polsku či Slovinsku. Konkrétní výsledky jeho práce ale budou vidět až zhruba v říjnu.

Klaus také plánuje napsat další učebnici matematiky. Rád by vedl i semináře na pražském Gymnáziu Jana Keplera.

V PORG Klaus řídil 150 zaměstnanců, roční obrat školy byl 100 milionů korun. Působil také jako poradce někdejšího ministra školství Josefa Dobeše. Ze školy Klaus odešel, protože prý měli s Romanem "rozdílné pohledy na směřování a úroveň školy, rozdílné názory na věci pedagogické, rozdílné hodnocení pedagogických pracovníků, náborových akcí a podobně". Podle Romana ale bylo důvodem Klausova odchodu to, že si coby ředitel činil na školu vlastnická práva.

Klause na jeho pozici v PORG nahradila někdejší šéfka PORG Ostrava Dagmar Dluhošová. PORG přitom patří k nejprestižnějším středním školám, s nejlepšími výsledky skončila například v prvním ročníku státních maturit před třemi lety.

dyskrymynaclja ( 8. března 2014 22:16 )

Tenhle potomek se mu povedl,asi jako privatizace

bledulka ( 8. března 2014 17:17 )

Nevím, samozřejmě neposuzuji člověka podle vzhledu (vždyť Klaus se tak narodil...), akorát mi nesedí, že nechal manželku a 3 děti a našel si mladší ženu... Co je to za ženu, které to nevadí.... Já bych si vzala buď hezkého chlapa nebo chlapa bez závazků.... Musí mít silný žaludek, dotyčná osoba...

anka ( 8. března 2014 16:40 )

kdyby se on sam jinemu neposmival za vadu reci, tak si myslim, ze ostatni jeho vzhled ignoruji...

marcelka5 ( 8. března 2014 15:54 )

ani by nemusel podstoupit konkurs ,ten to má vyhraný už předem

marcelka5 ( 8. března 2014 15:50 )

si je viděl?myslím ty pysky????

Zobrazit celou diskusi