Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Herec ústeckého divadla dal facku radnímu: Kvůli vypovězené smlouvě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ljš - 
4. března 2014
09:48

V reklamě na ovocné pivo řádí jako domorodý šaman a podobnou show předvedl herec ústeckého Činoherního divadla Jiří Maryško i po jednání tamního magistrátu. Jednomu z radních tam vlepil pořádnou facku.

Incident se odehrál v budově magistrátu bezprostředně po jednání zastupitelů, kteří rozhodli, že založí nové divadlo. Současné, které funguje jako obecně prospěšná společnost, míří k zániku. Eichlera podle Novotného napadl herec Jiří Maryško. Předsedu správní rady divadla udeřil.

"Strážníci ho zpacifikovali a jedou s ním do teplické nemocnice na ošetření. To je v případě použití donucovacích prostředků běžné, aby lékaři vyloučili zranění," vysvětlil po incidentu zástupce ředitele Městské policie Jan Novotný. Případ byl předán přestupkové komisi, ale zatím není jasné jak vysokou pokutu herec dostane

Kromě Činoherního divadla působí Jiří Maryško v divadle Demago. Eichler na jednání zastupitelstva řekl, že Maryško platí za ubytování v budově divadla nájemné 15 korun měsíčně. Kvůli smlouvě s jeho divadlem Demago město Činohernímu divadlu navíc vypoví nájemní smlouvu. Tu uzavřelo bývalé vedení divadla v roce 2009 na dobu neurčitou.

Demago za pronájem platilo polovinu vybraného vstupného ze svých představení. "Bylo to v podstatě o tom, že 50 procent dostává divadlo a 50 procent divadlo Demago a spočítejte si náklady na jednu akci. To nebylo výhodné," doplnil Eichler.

Činoherní divadlo města Ústí nad Labem v současné podobě končí. Zastupitelé dnes schválili vznik nové příspěvkové organizace Činoherní studio města Ústí nad Labem. Stávající divadlo míří k likvidaci. Nemá z čeho zaplatit únorové výplaty, město mu navíc vypoví kvůli závažným chybám nájemní smlouvu. Nová příspěvková organizace dostane od města letos osm milionů korun. Ve správě bude mít budovu divadla, zároveň má vyjednat přechod zaměstnanců divadla a jejich divadelních představení.

 

 

 

jarda304 ( 5. března 2014 10:42 )

s tou tržnicí dobrý nápad ! ta by vynesla více z jednoduchého důvodu - lidem by více vyhovovala, měli by o tržnici větší zájem nežli o herce, kteří parazitují na slávě předchůdců

hofihofi ( 5. března 2014 03:36 )

Aaaaale ono vyslo najevo, ze je to trochu jinak, pan radni chce vyhodit cele divadlo, zrusit smlouvu, to se rusi jak houska na krame, ze? A nasadit tam totiz divadlo svoje a to je cele, proto mu ji vlepil.

hofihofi ( 5. března 2014 03:32 )

s tebou ta zavist mlati uplne okate, hezky A Gott je komunisticky zaprodanevc co verejne v TV vyzyval ke kolaboraci po 1968, ten se proda klidne jak Jidas

fantom88 ( 4. března 2014 16:04 )

bolkonski ( 4. března 2014 13:24 )

Chápu, že někdo může mít problém s pochopením psaného textu, proto cituji:"..Eichler na jednání zastupitelstva řekl, že Maryško platí za ubytování v budově divadla nájemné 15 korun měsíčně.." - z toho opravdu nevyplývá, že by Maryško skutečně platil 15 Kč měsíčně nájem, ale jenom to, že to řekl radní Eichler. Nicméně vobyčejnej člověk má opět jasno - kejklíř a šarlatán bydlí skoro zadarmo z mejch peněz.

Zobrazit celou diskusi