Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putinovi kamarádi z motorkářského gangu dorazili na Krym: Budeme bojovat vším, co nám přijde pod ruku

Autor: šim - 
28. února 2014
13:51

Tanky se šikují u hranic, stíhačky jsou v pohotovosti, na ruské základně na Krymu přistály první ruské vojenské vrtulníky a silné motory svých harlejů túrují Putinovi nejvěrnější stoupenci, motorkářský gang Night Wolves, kteří přiletěli z Ruska a jsou připraveni „pomoci“.

Fousatí hromotluci v kůži od hlavy až k patě, silní nacionalisté, konzervativci, kteří neskrývají svůj odpor k homosexuálům. S jejich vůdcem, Alexandrem Zaldostanovem přezdívaným Chirurg, přiletěli z ruského letiště Domodědovo na krymské letiště v Simferopolu. Jejich cíl je více než jasný. Pomoc prorusky orientovaným Ukrajincům, kteří usilují o odtržení Krymu a jeho připojení k Rusku.

Nechceme, aby se to, co se stalo v Kyjevě, stalo i tady. Nechceme, aby se nacisti a banderovci chopili moci i tady. Pokud máme bojovat, budeme bojovat vším, co nám přijde pod ruku,“ nechal se slyšet člen motorkářského gangu.

Šéf vlků tančí s Putinem, nesl i olympijskou pochodeň

Motorkářský gang už léta obdivuje sám ruský prezident Putin. S oblibou se účastní jejich srazů a přehlídek. V roce 2012, když se měl setkat se svým ukrajinským protějškem, tehdy ještě neochvějně vládnoucím Janukovyčem, ho Putin nechal čtyři hodiny čekat, protože zrovna „tančil s vlky“.

Že je Putinovo přátelství s šéfem gangu více než vřelé, dokazuje Zaldostanova účast při předávání olympijské pochodně. Šéf motorkářů Chirurg v říjnu na motorce projel stadionem v Krasnogorsku a vedle sebe na sajdce vezl bývalého hokejistu Vladimíra Petrova, v lednu byl pak dokonce jedním z nosičů olympijské pochodně ve Volgogradu…

Zatímco situace v Kyjevě se pozvolna uklidňuje, na Krymu to naopak začíná vyostřovat. Evropská komise vyzvala všechny strany ke zdrženlivosti, umírněnosti a respektování teritoriální celistvosti Ukrajiny.

Vyhrocený Krym, EU nabádá ke klidu

Proruští ozbrojenci na Krymu dnes ráno zablokovali okolí letiště Belbek u Sevastopolu, terminál ale zůstává pod kontrolou ukrajinských sil. Oznámil to ukrajinský úřadující ministr vnitra Arsen Avakov, který v dřívějším prohlášení nevyloučil, že jde o akci příslušníků ruské černomořské flotily sídlící v Sevastopolu. Události označil za "ozbrojenou invazi a okupaci". Už v noci na dnešek se proruští ozbrojenci nakrátko zmocnili také mezinárodního letiště v Simferopolu, správním středisku autonomního Krymu.

Situace na Krymu se podle mluvčího komise vyvíjí a EU musí prověřit vlastními prostředky, prostřednictvím diplomatů i dalšími způsoby, co se vlastně děje. "Než se tak stane, můžeme pouze opakovat, že ukrajinská územní celistvost musí být všemi stranami respektována," dodal mluvčí.

satanklaus ( 1. března 2014 12:00 )

debile s vymytým mozkem

satanklaus ( 1. března 2014 11:59 )

dobytku

satanklaus ( 1. března 2014 11:58 )

Tak Rusáci zase chtěj "pomáhat", "osvobozovat", okupovat, terorizovat, rozpoutávat další boje ....tam kde je nechtěji jak u nás v 68' nebo Gruzii v '92 a mysleji to ty rudý kur/vy tak vážně že k tomu už pod novým článkem není ani diskuze. Už by to konečně chtělo někoho na kom si vylámou zuby aby s těma vojenskejma "intervencema" dali jednou provždy pokoj. Doufám že tím někým bude Ukrajina.

settt ( 1. března 2014 07:11 )

tvé znalosti o VŘSR jsou více než chabé, nevíš o tom vůbec nic.... :_)) a chceš přispívat) ty Kremle))))))

hofihofi ( 28. února 2014 22:48 )

Takhle to zacinalo se sudetama u nas.

Zobrazit celou diskusi