Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Takhle Janukovyč utíkal: Vrtulníkem a s 13 miliardami v pytlích!

Autor: ljš - 
24. února 2014
05:00

Náklaďáky se řadí před honosným venkovským sídlem Mežyhirja a pak plně naložené kvapně odjíždějí. Následuje střih a záběr na odlet dvou vrtulníků. Takhle zřejmě utíkal exprezident Janukovyč ze země.

Černobílé záběry, na které upozornil německý deník Bild, pocházejí zřejmě z bezpečnostních kamer. Exprezident si podle všeho sebou vzal pořádný náklad. Dělníci nakládají krabice, chladící boxy, papíry a plastové pytle plné nejrůznějších věcí. Právně v nich se nejspíš ukrývá 650 milionů dolarů (13 miliard korun), které si Janukovyč ze země údajně odvezl.

Takto zběsile měl sesazený prezident utíkat z Kyjeva do Charkova. Toto město na východě země je totiž baštou jeho strany. Ta od něj ale dala rychle ruce pryč a Janukovyč tak znovu zmizel.

Nyní se skrývá neznámo kde. Spekuluje se o tom, že utekl do Dubaje nebo do Ruska. Ani jedna ze zemí to ale nepotvrdila. Ukrajinská opozice potvrdila pouze to, že se pokusil odletět ze země a celníci mu v tom zabránili. Letiště prý opustil v pancéřové limuzíně. Podle posledních informací by se mohl skrývat v některém z armádních bunkrů. Bylo by ale pouze otázkou času, kdy by ho tam bezpečnostní služby vypátraly.

abzk ( 26. února 2014 15:12 )

Putin už to magi v kostkách seére teď http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/328751-rusky-prezident-putin-vyhlasil-pohotovost-vojsk.htm l

aluman ( 24. února 2014 20:13 )

Teď už to bude na nové vládě jestli dokáže dát do pořádku škody napáchané Janukovyčem. Zabavení jeho stamiliardového majetku by jim mohlo pro začátek dost pomoci.

aluman ( 24. února 2014 20:11 )

aluman ( 24. února 2014 20:10 )

Předně tam žádná skutečná demokracie nebyla a pokud myslíš že ano, tak vyvražďování civilního obyvatelstva bylo tím jejím nevětším porušením.

aluman ( 24. února 2014 20:09 )

Někdo je blbý, žere jim to, maximálně se zmůže na nadávání, druhý ví co by se s tím dalo dělat ale že u nás bohužel není na něco takového "materiál", že ukecaní čecháčci zůstanou jenom ukecanými čecháčky a tak alespoň má radost z toho, když slyší že jinde to vzali lidé do vlastních rukou a už se nechtějí nechat okrádat, ovládat a vyvražďovat Janukovyčem.

Zobrazit celou diskusi