Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zveřejnili fotku svědka zmizení podnikatele Moťovského: Znáte ho? Policie neví!

Muž vpravo by mohl mít informace o zmizení podnikatele Moťovského, tvrdí policie! Vlevo Moťovský s manželkou Kateřinou
Muž vpravo by mohl mít informace o zmizení podnikatele Moťovského, tvrdí policie! Vlevo Moťovský s manželkou Kateřinou  (Autor: Profimedia.cz, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
18. února 2014
10:58

Po podnikateli a někdejším vlastníkovi práv na soutěž Miss ČR Janu Moťovském se slehla země, když v roce 2008 letěl z Prahy do Francie na pracovní schůzku. Kam zmizel, co se s ním stalo? Pátrání ke zdárnému konci nevedlo, Moťovský byl prohlášen za mrtvého. A manželka Kateřina se stala vdovou... Policie však nyní tvrdí: Tohle je foto muže, který by mohl do případu vnést více světla! Jenže nikdo neví, o koho se jedná... 

Policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zveřejnil fotografii muže, který by prý mohl poskytnout informace ke zmizení podnikatele Jana Moťovského v roce 2008. Policie žádá veřejnost o spolupráci při identifikaci muže, oznámil mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

"V kontextu dalších operativních informací se detektivové domnívají, že tento muž by mohl k věci poskytnout policii cenné informace. Veškeré kroky, které byly ve snaze o identifikaci tohoto muže dosud podniknuty, nevedly ke ztotožnění konkrétní osoby," uvedl Hanták.

Moťovský odletěl 3. srpna 2008 z pražské Ruzyně do Nice na pracovní schůzku. Příjezd do Francie rodině potvrdil, do hotelu však nedorazil a zpátky do Česka se nevrátil. Pátrání po něm francouzská policie vyhlásila o pět dní později. Jeho telefon byl v té době již vypnutý. Ani po více než pěti letech od jeho zmizení ale policie nezjistila, co se s ním stalo. Předloni v květnu jej soud pravomocně prohlásil za mrtvého.

Moťovskému patřila například firma, která vlastnila práva k soutěži krásy Miss ČR, nebo muzeum zpěváka Karla Gotta, takzvaný Gottland, v Jevanech u Prahy.

Správy majetku se po Moťovském na základě plné moci ujala jeho manželka Kateřina a část majetku prodala. Za údajně neoprávněnou manipulaci s majetkem jí hrozilo trestní stíhání, na konci loňského července ale policie po mnohaměsíčním prověřování dospěla k závěru, že žena při nakládání s majetkem nezvěstného manžela trestný čin nespáchala.

marmat ( 18. února 2014 19:48 )

SVĚDEK vypadá jak maskovaný Moťovský - s levným příčeskem a lepšími brýlemi

1946 ( 18. února 2014 14:35 )

Nakonec se zjistí, že je živý a Moťovská není vdova.

y1xcvbnm ( 18. února 2014 13:51 )

Fešák a má paruku ještě z TUZEXU !!!

zaviracispendlik ( 18. února 2014 12:40 )

vždyť to je čuník barták před několika lety

bersimalinecka ( 18. února 2014 11:24 )

jestli ten případný svědek není už taky tuhej - třeba....Moťovský se nikdy nenašel bůhví co v tom je.

Zobrazit celou diskusi