Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kráska překonala rakovinu: Svým nahým zjizveným tělem šokuje svět!

Autor: pom - 
16. února 2014
10:31

Australanka Beth Whaangová prodělala rakovinu - jako spousta dalších lidí. Ona se ovšem rozhodla, že se nebude schovávat. Na Facebooku tak založila stránku "Under the red dress", na níž se bez ostychu ukazuje nahá, se všemi jizvami, jež jí nemoc způsobila. Vyvolala tím obrovský rozruch.

Zdravotní sestra a matka čtyř dětí Beth Whaangová se ve svých 32 letech dozvěděla, že má rakovinu prsu. Byla tak nucena podstoupit několik zákroků, při nichž jí odstranili mléčné žlázy s oběma bradavkami, dělohu i lymfatické uzliny.

Po nich jí zbyly ošklivé jizvy. Kvůli nemoci navíc naráz rychle zhubla, a tak její tělo pokrývají strie. Beth se rozhodla ukázat světu, co se za krásnými šaty skrývá, a nechala se nafotit nahá. Ke svým jizvám přidala popisky a vše vyvěsila na Facebook.

Chtěla tím pomoci ostatním lidem, jež rakovina postihla. "Moje jizvy nejsou ošklivé. Ukazují, že jsem živá," zní její poselství. Ačkoliv její odvážná kampaň měla lidi povzbudit, objevují se i pohoršené negativní reakce. Po zveřejnění fotografií si ji z přátel vyhodilo více než sto lidí.

To Beth sice zamrzelo, ale od šíření povědomí o rakovině neodradilo. "Tyto fotografie by měly připomenout, že své tělo musíme kontrolovat a také že si musíme být vědomi toho, že rakovina může potkat kohokoli. Pokud můj projekt pomůže alespoň jednomu člověku, svůj účel splnil," svěřila se půvabná Australanka serveru Huffington Post.

alenam ( 17. února 2014 01:09 )

alenam ( 17. února 2014 01:07 )

Nesuď podle sebe, trotle

alenam ( 17. února 2014 01:07 )

alenam ( 17. února 2014 01:06 )

hovado

alenam ( 17. února 2014 01:05 )

Rakovina je zlá ale odporný je tvůj názor Lepší je se na to připravit a vyrovnat se s tím než to přijde. Ne se kvůli tomu nervovat po operaci, kdy nějaké nervování je jen navíc zátěží pro oslabené tělo a ztěžuje uzdravení.

Zobrazit celou diskusi