Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nová záhada jihlavského podzemí: Lebka na betonové podlaze!

Autor: Jiří Čada - 
9. února 2014
20:49

Má jihlavské podzemí další tajemství? Nebo se jedná o marketingový tah současných provozovatelů několika stovek metrů jihlavských historických katakomb? Na zemi se tam objevila záhadná lebka!

Po tajemné „svítivce“, světélkující chodbě, ve které dokonce několikrát přenocoval reportér Stanislav Motl, aby v ní studoval údajné paranormální jevy, se nyní na trvale mokré betonové podlaze pravidelně objevuje zatím nevysvětlitelná zcela suchá skvrna ve tvaru lidské lebky.

„Někdy je tvaru lebky, jindy ve tvaru jakéhosi mimozemšťana či obyčejného suchého fleku,“ ukazoval do míst, kde se neobvyklý jev na betonu objevuje David Kočka, vedoucí sdružení Agricola, které v katakombách návštěvníky provádí.

Lebka se prý v místech, kde podzemí ústí do takzvané Švédské chodby, objevila, když členové sdružení chodbu začali vyklízet.

„Říká se, že tou chodbou vyslal v dávné minulosti velitel švédských okupačních vojsk Samuel Estörling posla pro pomoc polním vojskům. Ten se prý nikdy nevrátil,“ dodal Kočka, který prý pro pravidelně se zjevující lebku nemá vysvětlení.

Pod Jihlavou je 25 kilometrů podzemních chodeb. „Nezabýval jsem se tím. V betonu na podlaze v tom místě může být zabetonovaný kus dřeva, možná polystyrénu. Nevím!“ reagoval na záhadný jev vedoucí správy podzemí jihlavského magistrátu Jan Šustr. Pro skutečné odborníky však nyní chystá Jihlava zpřístupnit s výkladem část katakomb-kolektorů, kde jsou vedeny kilometry nejrůznějších kabelů, od vysokého napětí počínaje až po ovládání městských kamer, včetně kanalizace a vodovodu.

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi