Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Škody po požáru pekáren přesáhnou 50 milionů

Autor: ČTK, lvi - 
1. února 2014
14:49

Škody po požáru v areálu pekáren La Lorraine na okraji Kladna se předběžně odhadují na 50 milionů korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, řekla dnes ráno ČTK mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Hasiči požár stále dohašují a vyšetřovatelé se k hledání příčiny vzniku dostanou nejdříve v neděli nebo spíše v pondělí, řekl dnes ČTK šéf krajských hasičských vyšetřovatelů Libor Pospíšil.

Záchranáři museli ošetřit osm lidí, kteří se nadýchali kouře. Šest z nich převezli do kladenské nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči k zásahu vyjížděli v pátek v 09:00. V areálu hořela dvoupatrová budova, která spojuje objekty vrátnice s areálem a nový mrazák na pečivo, jenž je údajně největší v Evropě. V hořící budově byl také uskladněn polystyren.

Hasiči dostali požár pod kontrolu po jedenácti hodinách, kdy postupně začaly odjíždět některé jednotky. "Přesto požářiště zůstalo po celou noc pod dohledem a termokamerou se vyhledávala možná ohniska ohně," uvedla mluvčí hasičů. Až do rána platil třetí stupeň požárního poplachu. Podle Kostkové se na místě vystřídalo 32 hasičských jednotek.

Podle Pospíšila i dnes pokračoval hasební zásah. Podílelo se na něm 13 jednotek hasičů. "Vyšetřování skutečně bude prováděno nejdříve zítra a ještě s větší pravděpodobností spíš až v pondělí, až to bude úplně od kouře, abychom do toho mohli vlézt," řekl dnes ČTK Pospíšil.

Společnost výstavbu obřího mrazáku za půl miliardy korun dokončila vloni. Do mrazáku se vejde 27.000 palet se zbožím. Podobný sklad má koncern jen v Belgii, ale menší. "Díky profesionálnímu zásahu hasičů se podařilo uchránit od poškození novou budovu velkokapacitního mrazicího skladu a také většinu důležitých výrobních prostor," řekl ČTK ředitel tuzemské pobočky firmy La Lorraine Josef Láska.

O požáru byl informován kladenský magistrát a na místě zasahovala také chemická laboratoř, která monitoruje ovzduší. V pátek v podvečer také částí Kladna projíždělo auto městské policie, která upozorňovala, aby lidé zbytečně neotvírali okna.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi