Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gang, který málem zabil boxera Horáčka: Luxusní dovolené, rychlá auta, problémy se zákony!

Autor: lvi - 
31. ledna 2014
16:24

Taková normální rodinka, chtělo by se s nadsázkou říci. Skupina kosovských Albánců s makedonskými pasy, která v prosinci vyprovokovala incident na křtu kalendáře Sámera Issy, nejsou žádní zelenáči evropského podsvětí. Panoptikum někdejších veteránů teroristické kosovské UCK, kuplířů, radikálních islamistů a vrahů drancuje Evropu už patnáct let. I přes mezinárodní zatykače na některé z jejích členů se dále prohánějí v luxusních autech, navštěvují vybrané podniky a létají do exotických destinací.

Psal se rok 1999, když během demonstrace proti násilí v bývalé Jugoslávii na pražském náměstí Míru zazněl výstřel. Na dlažební kostky dopadlo tělo mladého Albánského běžence. Za jeho vraždou stál tehdy mladík, kosovský Albánec, Fatmir Azemi. Pro vyřizování národnostních rozmíšek neměla tehdejší česká jurisdikce pochopení a Azemi vyfasoval 10 let za vraždu, a to bez možnosti vydání do své vlasti. O sedm let později, předvede podobné „tragické“ divadlo Azemiho bratr, Valon, který v nočním klubu zastřelí spolumajitele podniku a navždy beze stopy zmizí.

Fatmir byl v roce 2000 odsouzen k deseti letům vězení Fatmir byl v roce 2000 odsouzen k deseti letům vězení | ČTK

O čtrnáct let později, 11. Prosince 2013 se ostřílený recidivista Azemi rozhodne jít „pobavit“ do luxusního pražského klubu v Kaprově ulici se svou „družinou věrných“. Mezi nimi nechybí někdejší vládce německo-kosovského podsvětí Luijd Dedaj (mimo jiné vyhoštěn z Německa za kuplířství) a bratr Fatmira - Flamur Azemi. Ten krátce po zahájení akce slovně napadne českého boxerského profesionála Petra Horáčka (39), aby si násaledně proti jeho svalovému a bojovému reflexu vypomohl nožem a teleskopickým obuškem. Únikovou cestu posléze zajišťuje Fatmir, když osazenstvo party ohrožuje pistolí. Gang, společně se synem jednoho s účastníků, poté odjíždí luxusním vozem a beze stopy mizí. Tak jako před lety Valon.

Německá stopa

Letmým pohledem na sociální sítě se dají zjistit velmi těsné vazby „Azemiho buňky“ na jeho příbuzné žijící v Německu. Ostatně sám Azemi se na svém facebookovém profilu prezentuje coby bratranec jisté kosovské Albánky Lule Demy, která je velmi dobře známa německé policii i prokuratuře, což Blesku.cz potvrdil i policejní zdroj z Bavorska. „Dema je považována za „bordelmamá“ jihu Německa. Žije v luxusním paláci na předměstí Norimberku. Dostává sem mladé balkánské dívky. Několikrát stála před soudem za kuplířství, pokaždé ale vyvázla. V podstatě tehdy navázala na „podnik“ jednoho svého bratrance, který byl vyhoštěn (Luidj Dedaj),“ uvedl zdroj pro Blesk.cz

Dema ovšem není jen zkušenou „personální manažerkou“, na svém profilu zmiňuje podporu dobrovolným bojovníkům a žoldákům podporující syrské radikální muslimská hnutí, bojující proti jednotkám Bašára Asada. Vyjadřuje soustrast Hetemu Demovi, někdejšímu veteránovi UCK (dodnes považována za teroristickou organizaci pozn. red.) z Kosova, který byl zabit v rámci akce syrských speciálních jednotek z kraje tohoto roku. Podle jména se jedná o příbuzného. Zda Lule Dema například financuje syrský odboj ze špinavých peněz svého německého podnikání, si lze pouze domýšlet a nezbývá, než si tuto otázku zřejmě jen klást.

Hetem Dema v dobách "kosovského konfliktu" na straně obávané UCK

Bratrský luxus

Do Německa vede i poslední stopa u nás odsouzeného vraha Valona Azemiho. Ten se na svém profilu chlubí luxusním životem, podobně jako jeho zmiňovaný bratr Fatmir – ten však ve své prezentaci předvádí v tomto ohledu „lepší kousky“. Zběsilé parkování luxusním vozem v Praze, výlety do Dubaje a momentky z předních evropských podniků. Zajímavostí je, že jako místo trvalého pobytu uvádí bratr Fatmira Valon jihoněmecký Weiden. Místopisná blízkost k sestřenici Lule je zřejmě „náhodná“.

lui333 ( 4. července 2016 22:28 )

 Ja jsem ten Luidj Dedaj, co si to dovolujete psat za kraviny, ze se nestydite...nikdy v zivote jsem v Nemecku nezil tudiz me nikdo z nemecka vyhostit ani nemohl!!! Nejdriv si zjistete poradne z pravych zdroju informace a ne, ze jentak nekoho zaspinite!!! Jdete na cizineckou policii a zjistete si, kde mam pobyt 25 let nepretrzite!pouze v CR. Mely by jste se stydet!

hanzohatori ( 1. února 2014 11:39 )

Moje poslední setkání s těmito "dobrými lidmi" proběhlo v jednom nákupním centru, kdy si jeden z nich zapaloval ostentativně cigaretu tísícikorunou, poté najížděl do chodců když se rozhodl odjet z parkoviště skrz přechod pro chodce v jednosměrce. Já jsem ještě slušného Albánce nepotkal, ale to je možná tím, že zůstávají v Albánii.

hanzohatori ( 1. února 2014 11:35 )

Dalo by se říct, že je to takový klub přátel Karla Schwarzenberga, Váslava Havla, Madelaine Allbrightové, Billa Clintona...

zadnice ( 1. února 2014 10:19 )

Opět je vidět jaká zločinecká sebranka se stahuje a užívá si v ČR!!! Nemáme nad nikým kontrolu, kontrola hranic byla k něčemu dobrá.

zabibol ( 1. února 2014 09:31 )

UCK-spolupracují s komunisty. Pozor na ně.

Zobrazit celou diskusi