Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Podhorská idylka se změnila v peklo: Z masivu se utrhly balvany a převálcovaly rodinný dům!

Autor: pom - 
29. ledna 2014
05:44

Podhorská idylka poblíž obce Tramin v Itálii se pro obyvatele malebného stavení změnila v peklo. Ze skalního masivu, jenž se nad ním tyčí, se totiž odlomily kusy skály a jediným domem široko daleko se nelítostně prohnaly. Poničily přitom pečlivě pěstěné vinice. Rodina, jíž dům patří, je otřesena.

Rodina žila spokojeně ve stavení jako z pohádky, které si nejeden člověk vysnil ve svých představách ideálního života. Svěží podhorský vánek, jenž prospívá vlastníma rukama opečovávaným vinicím, samota a učiněný klid, který poblíž vesničky Tramin - proslulé pěstováním vinné odrůdy Tramín červený - panuje.

Jenže celý tenhle bezchybný obraz se minulý týden rozplynul jako mávnutím kouzelného proutku. Podhorská oblast totiž skrývá také nebezpečí, jež může přijít kdykoliv. Ze skalnatého masivu, který se nad osamělým domkem tyčí, se totiž odtrhly kusy skály.

Gravitace jim nedovolila zůstat v bezpečné vzdálenosti od rodinného obydlí, a neposedné úlomky se začaly valit do údolí. Trefily se právě do toho jediného domu, jenž široko daleko stál. Strašlivý skalnatý tajfun smetl vše, co mu přišlo do cesty: zdi domu i vinice, jimiž je obklopen. Za skalami zůstala obrovská rýha, která mapuje jejich přesnou trajektorii.

Snad jen zázrakem se podařilo zasažené rodině přežít, je ale v šoku. Podívejte se, jakou spoušť valící se balvany způsobily.

Video Armagedon v Itálii: Obří kameny padají ze skály - Tomáš Polák, David Turek, youtube.com
Video se připravuje ...

 

sakajeva ( 29. ledna 2014 10:12 )

Na jejich místě bych se odstěhovala. Vypadá to, že to není poslední kámen, který spadl. Celá ta skála postupně skončí v místě toho domu.

romikromik ( 29. ledna 2014 09:05 )

neuvěřitelná hloupost lidí kteří mají pod domem ve stráni ještě větší balvan který tam asi spadl jak ? No já bych si hodně kontroloval jestli k němu nepříjde někdy návštěva ! Jinak opět název Blesku jak z hororu "Úplně převálcovaný" rodinný dům který ve skutečnosti stojí nedotčen a převálcovaná je kůlna . Jinak tedy měli obrovské štěstí v něštěstí . Musel to být hukot a ti blázni na tom masivu nahoře nemají chybu !

andorea ( 29. ledna 2014 07:56 )

Tak něco takového se jen tak nevidí. Do toho domu by mne už ale nikdo nedostal.

Zobrazit celou diskusi