Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neonacisté terorizují studentský bar: Kopou do těl v bezvědomí, bijí dívky

Neonacisté kopali do bezvládných těl na zemi
Neonacisté kopali do bezvládných těl na zemi  (Autor: Youtube.com)
28. ledna 2014
18:06

Zlámané kosti, dva lidé zkopaní do bezvědomí, zbitá dívka. Tak dopadl jeden z mnoha útoků neonacistů na studentský bar v Nitře na Slovensku. Přestože k napadení došlo už před více než třemi měsíci a surové řádění holých hlav zachytily kamery, policie stále nikoho neobvinila.

Problémy ve studentském baru mají víc než rok. Extremisté si přes ulici otevřeli podnik Walhala, který se navenek tváří jako soukromý karetní klub. "Je to právní smyčka, aby jim tam nemohli chodit policajti. Fungují na černo jako hospoda, kde se pravidelně opíjejí a pak dělají výtržnosti," řekl serveru sme.sk majitel studentského baru Radovan Richtárik, který skončil po nájezdu holých hlav v bezvědomí a se zlomenou nohou.

Video Bitka slovenských neonacistů se studenty - Policie SR
Video se připravuje ...


"Chtěl sem jim říct, ať se na to vykašlou, ale oni na nic nečekali," řekl. Okamžitě ho začali mlátit a na pokoji nenechali ani další zákazníky. Po lidech, kteří spadli na zem šlapali, další kopali do tváře. Když vyšla ven barmanka a snažila se odehnat neonacistu, který bez slitování kopal do bezvládného těla, dostala ránu i ona.

Útoky proti hostům baru prý nejsou náhodné. Neonacisté si údajně pamatují Richtárika jako aktivistu z organizace Lidé proti rasismu. "Zafixovali si mě jako nepřítele, i když mi je už téměř čtyřicet. Navíc sem chodí i lidé s dredy, což jim je taky trnem v oku," uvedl.

"Na objasnění případu policie intenzivně pracuje," uvedla pro sme.sk policejní mluvčí Renáta Čuháková.

padamka ( 20. října 2014 09:05 )

Já u toho nebyla, do politiky se nepletu a jediné co mě zaráží, že nikdo není obviněn a podobné chování je považováno za normální. No potěš, kam to lidská rasa spěje.

jarunkapd ( 30. ledna 2014 16:33 )

Nepište hlouposti když nevíte jak to je. Já bývám na slovensku a skutečnost je taková,že po zvolení Kotlebu do funkce primátora Banské Bystrice se Fico bojí o svou prestiž,Podle prúzkumu spousta slovákú odešlo ze Smeru a přešlo ke Kotlebovi,je to jedinný člověk,který múže s cikánama udělat pořádek. Ty záběry jsou už z října,ale začali je vysílat až po zveřejnění prúzkumu,kdy Ficúv Smer už není vyloženě jednička.Dnes soudce ale tyto údajné bitkáře propustil na svobodu,protože není jisté,zdali vúbec je video pravé.Nám čechúm také přeji nějakého Koltlebu jinak nás všechny cikáni sežerou zaživa.

mortis69 ( 29. ledna 2014 02:40 )

...a já snívam že Slovákům jednoho krááásného dne splatíme dluh tím,že jim vrátíme všechny importované cigány,a přidáme i pár svých jako úrok

mortis69 ( 29. ledna 2014 02:35 )

Je to přesný protipól cigánů Nejhorší ale je,že si hrajou na ultrapravičáky a poškozují v očích veřejnosti ty,co veřejně chtějí zrovnoprávnění sociálních dávek a zastavit zvíhodňování cigánů úřady (DSSS)

nackobijec ( 28. ledna 2014 23:40 )

 Dal bych si je jednoho podruhym machrujou kdyz jich je vic ale kdyz jdou sami a potkaji treba jednojo roma nebo ackare tak hlava dole ramena dolu a nohy tahaj zasebou.

Zobrazit celou diskusi