Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Desítky mrtvých ryb! OTRAVA v pražském Mořském světě: Kdo je pachatel?

Autor: ČTK, simao - 
25. ledna 2014
17:05

V Mořském světě v Praze-Holešovicích policie vyšetřuje masivní úhyn ryb. Vyšetřovací varianty jsou dvě - technická závada, a nebo lidský pachatel! Je totiž možné, že rybám do nádrže někdo cosi hodil. Jenže kdo a proč?

Pražská policie vyšetřuje úhyn ryb v jednom z akvárií Mořského světa na Výstavišti v Holešovicích, potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk a dodal, že příčinou by mohla být otrava nebo technická závada. Policie dostala hlášení o události kolem 15:00 a na místo vyrazili dva vyšetřovatelé.

Jedná se údajně o vzácné amazonské ryby, uhynuly ve středovém akváriu. Kvůli vyšetřování nemohou návštěvníci ani ke třem dalším sousedním akváriím, které policie ohradila páskou. "V tuto chvíli uhynulo již 27 ryb a škoda se pohybuje někde kolem půl milionu korun. V nádrži je ještě 15 ryb, které do večera také uhynou. Škoda se pak bude pohybovat někde kolem 750 tisíc,“ řekl Blesku pracovník Mořského světa Jiří Zuzka.

Video  Pracovník Mořského světa popisuje otravu ryb  - Blesk - Petr Novotný
Video se připravuje ...

Může za velký úhyn neznámý pachatel? "Zřejmě jim někdo dovnitř nějakým způsobem něco hodil. Asi něco vysoce toxického. Buď to bylo dnes ráno, či už včera večer,“ říká pracovník zděšeně. "Uvidíme, co bude dál, uvažujeme i o tom, že necháme nádrž zavřít, byla totiž otevřená a lidé měli možnost ryby v ní krmit," dodal.

Pokud se potvrdí, že šlo o zločin, má pracovník zařízení jasno. "Tomu člověku, který tohle způsobil, bych udělal to samý. To zvíře, i když je to němá ryba, trpí úplně stejně, jako by trpěl člověk," řekl Blesku. Mořský svět byl na Výstavišti v Holešovicích otevřen v roce 2002. Postupně se za desítky milionů korun rozšiřuje. V roce 2007 ministerstvo životního prostředí Mořskému světu udělilo statut zoologické zahrady.

Video  Neznámý pachatel otrávil v Mořském světě v Praze ryby i želvy  - Blesk - Petr Novotný
Video se připravuje ...

libor123 ( 26. ledna 2014 21:58 )

Jo kamaráde vypustit a znovu napustit takovýhle velký akvárko to není jen tak. A jestli si někdo myslí, že jo ať si to jde zkusit. Jen co je tam vody a pokud je tam jed a ryby jsou tam tak už je to jen otázka času kdy pojdou. A kam kdyby chtěli všechno přelovit kam by to dali. Takovýhle akvárko se nevypouští nikdy cely ale po částech a doplní novou vodou. Jak tak koukám tady je akvaristů jako hrom. Co.

jana999 ( 26. ledna 2014 09:39 )

na tu sebevraždu může věřit jen totální pako, sebevražda se neplánuje, ta se dělá v afektu

jana999 ( 26. ledna 2014 09:37 )

ne právě vytahují jen ty mrtví a čekají až chcípnou další, je to divný, kdyby byli moje tak se spíš budu snažit vylovit ty živý a rychle je dát někde do čistý vody, ale v tv pořád chodili turisti, asi prachy byly důležitější než ryby

jana999 ( 26. ledna 2014 09:34 )

já zase nechápu, že tahali z akvárka ty mrtví a raději rychle nedali ty živí do čistý vody a jen čekali až ty taky z gebnou

hofihofi ( 26. ledna 2014 01:36 )

Tyjse vazne uplny blbecek.

Zobrazit celou diskusi