Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Psycholog o Aničce otrávené fridexem: Potřebuje nový ženský vzor!

Autor: lvi - 
23. ledna 2014
15:26

Malá Anička (3), kterou chtěla v pátek otrávit fridexem její matka Anna J. (22), by si podle psychologa Karla Humhala potřebuje nový ženský vzor. Nemusí se však nutně jednat o novou partnerku tatínka Martina (28).

Aničku mají podle informací Blesku.cz dnes nebo zítra propustit z nemocnice. Návrat do „bytu hrůzy“ ale nebude nikterak jednoduchý. A to ani pro tříletou holčičku, respektive ani pro jejího otce.

Otec musí vytvořit radostné prostředí...

„Ze všeho nejdůležitější je, aby se otec nadále choval k dceři hezky jako doposud. Aby jí neustále vytvářel radostné prostředí a dětství. Ale zase se to nesmí extrémně přehánět, je důležité chovat se normálně a zaběhnout takzvaně do denního stereotypu,“ uvedl pro Blesk.cz klinický psycholog Karel Humhal.

Video Otrávená Anička v nemocnici: Už se směje a těší domů! - Jan Jedlička, David Vaníček, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

...najít nový ženský vzor

Podle Humhala bude následně důležité najít, respektive vybrat Aničce nový „ženský vzor“. „Bylo by dobré, aby se tatínek poohlédl po nějaké hodné ženě. Nemusí to být hned nová partnerka. Stačí třeba teta nebo babička, která by hrála v dalším životě Aničky důležitou roli a nahrazovala jí matčin ženský element. Takto zklamané dítě si totiž potřebuje opět obnovit důvěru v ženu jako takovou. Ta bude nyní patrně značně poškozená,“ řekl Humhal.

...zabránit napodobování matky

Humhal se domnívá, že právě „nová žena“ v životě Aničky může mít na její pozdější život rozhodující vliv.

„Myslím si, že znovuobnovení si pozitivního náhledu na ženy je nyní nejdůležitější. Je potřeba zabránit tomu, aby v pozdějším věku aplikovala Anička podobné vzorce chování jako její matka. Což reálně bohužel hrozí. Eliminuje se to jen trpělivostí a dobrým přístupem jiné ženy," zmínil.

...nelámat přes koleno hledání partnerky

Psycholog se rovněž domnívá, že samotná selekce nové partnerky otce Martina není úplně na pořadu dne.

"V žádném případě ale nechci vytvářet větší tlak na otce Aničky, aby si rychle našel novou partnerku. Spíš jde o výše zmíněné, nicméně nová a hodná partnerka by do budoucna nebyla zcela od věci,“ uzavřel Karel Humhal.

anka ( 23. ledna 2014 22:16 )

zabibol ( 23. ledna 2014 20:02 )

Nový ženský vzor? Tak to byla nejlepší Marie Kabrhelová nebo Jiřina Švorcová.

aanitaa ( 23. ledna 2014 19:07 )

ne jastano chudak ses ty takhle se masirovat na triletym diteti muze snad jenom imbecil , fortin a par jinej nicku!!!!

buban ( 23. ledna 2014 18:34 )

Asi jsem špatně četla-nikde jsem si nepřečetla, že ta mala je objednaná na oční operaci.

majojo ( 23. ledna 2014 18:14 )

Když má jít za 14 dní na operaci, tak ji asi někdo objednat musel, ne? Co se týče rodičů, zcela s tebou souhlasím. Jen trochu pochybuju o té matce-zrůdě. Co když ji otcova rodina týrala a šikanovala?

Zobrazit celou diskusi