Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lodní společnost White Star Line staví hotel: Titanic, který je pevně spjatý se zemí!

Autor: piffk - 
22. ledna 2014
05:41

Bývalé sídlo lodní společnosti White Star Line se promění v luxusní hotel s prvky Titanicu. Nepotopí se byznys s hotelem stejně rychle jako loď, kterou společnost sestavila?

Společnost, která sestrojila loď Titanic, se rozhodla umírající společnosti dát nový život. Chce vytvořit luxusní hotel Titanic. Hotel se bude nacházet v několik let nevyužívané budově na James Street v Liverpoolu a bude nabízet ubytování pro 310 hostů na 11 patrech. Každý z 65 pokojů bude obsahovat památku na legendární loď Titanic.

Cena pokojů se bude pohybovat od 99 do 350 liber za noc. Z toho ty dražší budou pojmenovány po osobách zesnulých právě při nárazu s ledovcem. Patří mezi ně například apartmá pojmenované po Charlese Lightollerovi, hrdinném důstojníkovi, který pomáhal zachránit mnoho lidských životů, dále lodnímu kapelníkovi Wallace Hartleyovi či milionáři Benjaminu Guggenheimovi, který pronesl slavnou větu: ,,Jsme připraveni zemřít jako gentlemani."

Tvůrci hotelu chtějí také vzdát hold Jamesi Cameronovi za film z roku 1997 v hlavních rolích s Kate Winslet a Leonardem DiCapriem.

Historie skrytá v QR

Hosté budou mít možnost dozvědět se mnohem více informací o historii Titanicu pomocí QR kodů, které rozluští smartphone. QR kódy budou rozmístěný v okolí hotelu.

Hotel by měl být uveden do provozu v dubnu roku 2014, s lázněmi až v září téhož roku.

 

 

olguska ( 22. ledna 2014 08:54 )

 malinko morbidní, ale bláznů se najde vždycky dost

Zobrazit celou diskusi