Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Internetový hit: Chodkyně zastavila na semaforu, jenž byl určen silničnímu provozu

Tato fotografie oblétla svět: Poctivá chodkyně zastavila na červenou na semaforu, jenž měl regulovat provoz na silnici.
Tato fotografie oblétla svět: Poctivá chodkyně zastavila na červenou na semaforu, jenž měl regulovat provoz na silnici.  (Autor: Twitter)
Autor: pom - 
19. ledna 2014
07:54

Žena z britského Coventry se internetovému světu postarala o zábavu. Zveřejnila totiž snímek, kde chodkyně čestně zastaví na chodníku před semaforem a čeká na zelenou. To by samo o sobě nebylo nic divného, kdyby semafor neměl omezovat provoz na silnici kvůli probíhajícím pracím. Fotografie se hned začala šířit bleskovou rychlostí a vyvolala četné diskuse.

"Když padne červená, stůjte", hlásá nápis pod semaforem, jenž měl v britském městě Coventry omezovat provoz na silnicí kvůli právě probíhajícím pracím. Ženy, jež právě procházela kolem po chodníku, se netýkal, avšak poctivá chodkyně nechtěla jasně znějící nápis ignorovat.

Na semafru zrovna byla červená, a tak se zastavila a trpělivě čekala na zelenou. V cestě pokračovala, teprve až se na semaforu skutečně objevila.

Vedle v autě zrovna čekala Imogen O'Neillová, jež se se svou matkou vracela domů. Chodkyně si ihned všimla a nezapomněla bizarní situaci zvěčnit. Fotografii pak umístila na Twitter.

Ta se hned začala virálně šířit, stala se internetovou senzací, až si jí všimla i britská média. "Když jsem to viděla, říkala jsem mámě: myslím, že čeká kvůli semaforu, ale nejdřív mi nevěřila," popsala Daily Mailu komickou situaci O'Neillová. "Ta žena tam jen stála a čekala, tak jsem ji vyfotila. A když se objevila zelená, pokračovala v cestě. Strašně jsem se tomu smála."

Její twitterový příspěvek sdílelo během několika hodin více než 4 a půl tisíce lidí. "Nečekala jsem, že to bude mít takové ohlasy. Potom, co se to tak šíleně rozšířilo, jsem se cítila špatně. Bylo mi jí trochu líto. Ale kdybych byla na jejím místě, připadala bych si nejdřív asi trochu hloupě, ale pak bych si určitě řekla, že je to sranda," okomentovala úspěch příspěvku jeho autorka.

Fotografie vyvolala na internetu četné debaty: některým diskutérům přijde velmi neetické zveřejňovat takovou fotografii - například proto, že dívka mohla trpět autismem nebo jinou poruchou. Další se ale shodují, že příspěvek měl jediný účel - vyvolat na tváři úsměv.

odetka.odetka ( 19. ledna 2014 12:56 )

naidka ( 19. ledna 2014 12:00 )

Třeba je na té fotce dcera té ženy, která to vyfotila a dala na internet.

Dannero ( 19. ledna 2014 11:42 )

když o tom tak přemýšlím, na té fotografii je u semaforu i cedule s nápisem čekejte pokud svítí červené světlo a semafor i s cedulí stojí na chodníku.Nikdy člověk neví jaké práce se tam dělají,co kdyby šlo o odstřel nějakého domu nebo komína nebo nadrozměrný náklad zasahující i na chodník nebo oprava vysokého napětí nad silnicí.

sores ( 19. ledna 2014 10:45 )

Jestliže paní byla jednoduššího myšlení tak ji to holt nedošlo že je to pouze pro auta.Tito lidé s takovým myšlením jsou ale nejšťastnější a nejspokojenější.Mají jednodušší život.

zabibol ( 19. ledna 2014 10:39 )

Nejhorší varianta jsou komunisti.

Zobrazit celou diskusi