Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlas ze záhrobí: Na veřejnost se dostala nahrávka střelce Lanzy, který zabil 26 lidí!

Autor: shp, ČTK - 
17. ledna 2014
08:35

Tak z toho jde mráz po zádech! Na veřejnost se dostala vůbec první nahrávka hlasu Adama Lanzy, který v prosinci 2012 na základní škole v Newtownu v americkém státě Connecticut zabil 26 lidí, z toho 20 dětí.

Záznam získal list New York Daily News, který napsal, že Lanzův hlas poznal jeho někdejší spolužák. Jedná se o nahrávku telefonátu do rádia z prosince 2011 a muž, kterým je údajně Lanza, na ní komentuje útok šimpanze na Carlu Nash.

Ženu v roce 2009 oslepil a znetvořil devadesátikilový šimpanz jejího přítele. „Podívejte se, co s ním udělala civilizace,“ řekl volající, který se představil jako Greg. Dodal, že se zvíře muselo uchýlit k náhradním aktivitám, jako jsou sledování baseballu, koukání na obrázky v počítači a užívání xanaxu, léku proti úzkosti.

Už tehdy mluvil o střílení

Volající přirovnal útok k dalším náhodným projevům násilí. „Mohl by klidně být teenagerem, který střílí v nákupním středisku nebo něco takového,“ řekl. Lanza 14. prosince 2012 na základní škole v místní části Sandy Hook zavraždil 20 dětí a šest dospělých. Pak obrátil zbraň proti sobě.

Hororovou audio nahrávku si můžete poslechnout zde

Ještě před masakrem doma zabil svoji matku, která ho naučila zacházet se zbraněmi použitými při útoku. Motiv střelby znám není, útočník ale podle všeho trpěl duševní poruchou.

charles009 ( 17. ledna 2014 10:22 )

psychopat si to zduvodnil k obrazu svemu...

Zobrazit celou diskusi