Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Umělec necítí bolest: Do ruky si vyšívá portréty!

Autor: evk - 
14. ledna 2014
15:49

Španělský umělec David Cata (21) těží z toho, že necítí bolest. Nemusí tak utrácet za plátna a tvoří rovnou na svou dlaň. Vyšil si do ní portréty celé své rodiny.

S jehlou a nití předvádí David skutečné zázraky. Za čtyři hodiny je schopný do ruky vyšít detailní portrét. Není to ale žádný masochista, jen práh bolesti má za hranicí normálu.

Zatímco ostatní si své blízké fotí, Cata si rodinu zvolil jako předlohu pro své vyšívací umění. Nezapomněl ani na svou dívku Tamaru a učitele.

Přestože je David opatrný a jehlu bodá jen povrchově, občas dojde na krev. Zjizvených rukou po dvaceti portrétech Cata nelituje a plánuje ve vyšívání pokračovat.

klardzana ( 14. ledna 2014 19:22 )

Kůže se přeci velmi rychle obnovuje - tedy na povrchu. A pokud to šije pouze na povrchu, tak si myslím, že odlupující se buňky postupně odhrnou obrázek a on ho pak už jen odloupne úplně. Samozřejmě, když se trefí hlouběji, má z toho ty ranky a následné jizvy.

annakarenina ( 14. ledna 2014 17:24 )

.... nezbyva, nez si jeste uriznout ucho ....

naidka ( 14. ledna 2014 17:22 )

V té fotogalerii je nalevo vyšitý dědeček, babička, tetička... a napravo zase vypáraný dědeček, babička, tetička...? Asi nějaký umělec - sebepoškozovatel.

girasole. ( 14. ledna 2014 16:50 )

Jeden portrèt dovysije a pak vypàre nebo odstrihne i s kuzì?

Zobrazit celou diskusi