Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidiči, pozor! Policie chystá nová opatření: Měření rychlosti v protisměru a kamery

Dopravní policisté chystají řadu nových opatření
Dopravní policisté chystají řadu nových opatření  (Autor: David Malík)
Autor: ljš - 
10. ledna 2014
09:41

Hříšníci mezi řidiči už si nemohou být ničím jisti. Policisté budou totiž brzy schopní měřit překročení rychlosti i v případě, že pojedou v protisměru. Nově také chtějí všechny policisty vybavit kamerami, aby mohli ve správním řízení pochybení snáze dokázovat. Řidiče budou také testovat nejen na alkohol, ale i drogy.

Česko zaznamenalo nejméně mrtvých při dopravních nehodách za posledních padesát let. Podle statistik zemřelo v loňském roce na silnicích celkem 583 lidí. Policisté ale chtějí toto číslo dál snižovat, a tak na řidiče chystají sérii nových opatření.

Aby toho dosáhli, hodlají modernizovat svou techniku. Začnou rovnou u vozového parku. Passaty, které v posledních letech naháněly piráty silnic, vystřídají modernější superby. Ty budou již vybaveny kamerovým systémem, do starších vozidel jej policisté dokoupí. „Máme ambici, aby záznamové zařízení bylo standardní výbavou policejní hlídky, a to nejen dopravní policie,“ řekl náměstek policejního prezidenta pro vnější službu Tomáš Tuhý.

Dopraváci by také rádi nakoupili přistroj, který je schopen měřit rychlost u protijedoucích vozidel. Na schválení této pasti na neukázněné řidiče však zatím čekají. Výbava se jim letos také rozšíří o detektory drog.

Policisté jsou si však vědomi, že ne vždy jsou na vině řidiči. Budou se proto také výrazněji zaměřovat na kontrolu stavu vozovky. V případě, že najdou závady, neprodleně kontaktují správce komunikace a zjednají nápravu.

andreslawicky ( 10. ledna 2014 12:41 )

Však každý má stejnou možnost Janoušek pouze využil toho co umožňuje zákon tak nevím proč tady láteříte.

andreslawicky ( 10. ledna 2014 12:40 )

Dobrá rada pro všechny kdo má 20 tisíc nechá si namontovat antiradar a má klid a můžou si měřit tak maximálně v autě svoje péra ÚS rozhodl že antiradar v automobilu není protiprávní a dokázat že v době měření rychlosti policií byl použit je technicky vlastně nemožné ale je to otázka 20 tisíc korun

Ford Henry ( 10. ledna 2014 11:43 )

Kdyby to bylo jako v améérice tak by měli ti naši pěkně po ptákách. Zastavení jen tak protože jedete okolo nebo že nemáte pěkné auto je v mnoha státech bráno jako policejní šikana. Pusťte si na youtube videa kde dobře lidi vědí že nic nemůžou a tak si je natáčí a dělají si z nich kozy. USA začíná dohánět nás. V jednom státě v září začali lidi nadávát do fašistů ,když vstoupilo v platnost nařízení že v nějaký ten svátek každý koho zastaví musí podstoupit test na návykové látky.

libuna119 ( 10. ledna 2014 11:31 )

Zase budou šikanovat jen obyčejné lidi,Janouškům a jim podobným se nic nestane.

namoroman ( 10. ledna 2014 11:15 )

V Německu mají měření v protisměru už nejméně 10 let. Ale policie se tam chová mnohem lépe. Ti naši blbové to budou mít jen na to aby nás fakt buzerovali jak píšeš

Zobrazit celou diskusi