Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Svět se zbláznil: Žena (58) porodí své vlastní vnouče!

Julia Navarro (58) přivede své dceři Loreně (23) na svět dítě.
Julia Navarro (58) přivede své dceři Loreně (23) na svět dítě.  (Autor: ČTK)
Autor: shp - 
9. ledna 2014
19:18

Zdá se to jako naprostá šílenost, ale přitom jde o krásu a zázrak moderní medicíny. Julia Navarro (58) z amerického Utahu již příští měsíc porodí své vlastní vnouče. Své dceři a jejímu manželovi totiž pomáhá jako náhradní matka, která miminko donosí.

Lorena McKinnon (32) a její manžel se dlouhé tři roky snažili, aby počali potomka. Sužovaly je ale problémy s plodností, a tak se museli poohlédnout po jiné možnosti. Rozhodli se pro náhradní matku, která by donosila oplodněné vajíčko.

A v tu chvíli se do všeho vložila Julia, která navrhla, že roli náhradní matky zastane ona. „Jako rodina si navzájem pomáháme,“ prohlásila žena pro list The Salt Lake Tribune. Doktoři jí začali vpichovat hormonální injekce a po třech měsících jí bylo implantováno vajíčko dcery, které oplodnil její zeť.

Své dceři tím ušetřila spoustu starostí a také asi zhruba 600 tisíc, které by rodiče museli zaplatit náhradní matce. Doktor navíc říká, že měli velké šance, protože vzhledem k věku Julie byla šance jen 45 %, že se vajíčko uchytí. Julia říká, že její těhotenství je klidné a probíhá v pořádku. Na své vnouče se moc těší.

reggina ( 10. ledna 2014 10:35 )

doporucuji kouknout na film Absurdistan, trochu prehnane ale neco na tom bude.....

reggina ( 10. ledna 2014 10:33 )

nanhradni matka pouze donosi embrio, takze moznost vyskytu nemoci kvuli veku, jako dawnuv syndrom a pod. je stejna jako u mlade maminky

lennne ( 9. ledna 2014 22:31 )

Svet se zblaznil...uz s tim prestante, narodit se maji jen silni jedinci , silnym matkam a otcum...tohle sarlatanstvi nas jednou jako druh znici.

majojo ( 9. ledna 2014 21:46 )

Připadá mi, že by autorovi téhle převratné novinky měli sloupnout z pr.dele skořápku, když ho tahle třicet let stará "novinka" tak udivuje a šokuje. Příště snad bude žasnout nad početím ze zkumavky!

bieseger ( 9. ledna 2014 21:26 )

Taky mě tolik nešokuje rodinná příslušnost, ale v tomto případě spíš věk náhradní matky. Je to pořád neuvěřitelně šlechetné, ale v 58 letech bych to nedovolil kvůli zdraví dítěte. To vám samozřejmě nikdo nezaručí, ale zbytečně zvyšovat rizika za "slevu" nestojí.

Zobrazit celou diskusi