Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slovenský skandál: Dzurinda dluží nemocnici 19 tisíc. Kvůli opilosti!

Autor: lvi - 
9. ledna 2014
15:15

Expremiér Slovenska Mikuláš Dzurinda musí zaplatit košické nemocnici 700 eur (19 tisíc korun) za ošetření úrazu hlavy, které si způsobil po pondělní piatice na oslavě narozenin někdejšího prezidenta Rudolfa Schustera.

Sám Dzurinda se přiznal, že neuhlídal na oslavě počet skleniček koňaku. „Zřejmě jsem neuhlídal moment, kdy jsem si už další sklenici neměl dávat. Nemocnici požádám o fakturu,“ uvedl bývalý premiér.

Slovenské zákony, podobně jako ty české, říkají, že jestliže si zraněný způsobil nehodu pod vlivem alkohol nebo návykové látky, nenese za úhradu ošetření odpovědnost jeho zdravotní pojišťovna, respektive ta výkon proplatí, ale zpětně si částku vyžádá od poraněného.

„V případě, že v hlášení je uvedeno, že pojištěnec byl pod vlivem návykové látky, uhradíme poskytovateli náklady a pak je můžeme vymáhat od pojištěnce,“ citoval server Pluska.sk mluvčí zdravotní pojišťovny Union Juditu Smatanovou.

majojo ( 9. ledna 2014 16:07 )

Moment - on řekl, že nezaplatí? Podle Bleskového článku to vypadá, že jakmile paní nemocniční účetní odeslala fakturu, okamžitě informovala bulvár - no ona žádná stovka není k zahození....

Zobrazit celou diskusi